Actualizat noiembrie 21st, 2024 5:37 PM
ian. 20, 2016 Andrei Şandor Învăţământ 0 1986 vizualizari
Studențimea orădeană de la Universitatea de stat se pregătește să își revoluționeze reprezentarea din Senat. În perspectiva alegerilor academice din acest an, Asociaţia Studenţilor Psihologi din Oradea, Asociaţia Studenţilor Farmacişti din Oradea, Asociaţia Studenţilor Stomatologi din Oradea, Asociaţia Geografică „Simion Mehedinţi”, Asociaţia Studenţilor şi Absolvenţilor Fiziokinetoterapeuţi din Oradea şi Asociaţia „Gheorghe Şincai” a studenţilor în Istorie susțin o listă de 12 tineri care ar putea accede în Senat. De fapt, pentru singurul loc rezervat lor în forul decizional al Universității din Oradea (UO). Denumit „Democrație în UO”, grupul este format provin din studenți de la 8 facultăţi, ei fiind determinaţi să aducă un suflu nou activităţii din forul suprem al universităţii. Se consideră că în actualul mandat al Senatului, interesele studenților nu au fost foarte bine reprezentate. Iată decalogul celor 12:
1. Consultarea permanentă a studenţilor în luarea TUTUROR deciziilor
2. Informare publică despre deciziile luate la nivelul Senatului şi a Consiliului de Administraţie prin toate căile de comunicare, în special, pe cele online.
3. Transparenţă în distribuirea locurilor în cămine. Eficientizarea acestui printr-un sIstem informatizat şi publicarea paşilor din timp.
4. Creşterea numărului de burse. Creşterea ponderii de burse sociale din total, de la 20%, la 30%.
5. Transparenţă în procesul de distribuire a locurilor pentru tabără
6. Evaluarea cadrelor didactice să fie realizată exclusiv de studenţi prin reprezentanţii acestora şi rezultatele să fie publice. Creşterea procentului pe care aceste chestionare îl au în evaluarea cadrelor didactice, de la 20%, la minim 33,3% (alături de autoevaluare şi evaluarea colegială)
7. Introducerea unor curse speciale pentru studenţii din judeţele limitrofe (Sălaj, Satu Mare, Arad) şi localităţile din judeţul Bihor (Aleşd, Beiuş, Salonta, Marghita) cu microbuzele universităţii, subvenţionate integral sau parţial de Univeristatea din Oradea
8. Facilitarea accesului la bazele didactice şi educaţionale ale Universităţii (Gaudeamus – Stâna de Vale, Pomicola – Protecţia Mediului etc.)
9. Redeschiderea Clubului Studenţesc, fie în actuala clădire a cantinei, fie în corpul M, şi organizarea unor evenimente tematice în vederea revitalizării vieţii studenţeşti din campus
10.Studenţii din Senat răspund de demersurile privind înfiinţarea Casei de Cultură a Studenţilor (CCS). Continuarea demersurilor existente, susţinute de asociaţiile studenţeşti şi alţi stakeholderi şi înfiinţarea CCS Oradea în cel mai scurt timp.
Vă prezentăm și lista cu studenții care doresc să ajungă în Senatul UO: Ioan Ardelean (Facultatea de Medicină şi Farmacie), Andrei Crăciun (Facultatea de Industrie Managerială şi Tehnologică), Marius Deaconu (Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice, Ştiinţele Comunicării), Sorin Furdui (Facultatea de Geografie, Turism şi Sport), Rebeca Guţ (Facultatea de Medicină şi Farmacie), Oana Meşter (Facultatea de Ştiinţe Economice), Bogdan Mirăuţă (Facultatea de Protecţia Mediului), Mihaela Pop (Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane), Andrei Toia (Facultatea de Ştiinţe Economice), Diana Toderici (Facultatea de Protecţia Mediului), Henrietta Varady (Facultatea de Arte), Ştefan Volda (Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane).
nov. 19, 2024 0
nov. 18, 2024 0
nov. 13, 2024 0
nov. 07, 2024 0
nov. 13, 2024 0
nov. 12, 2024 0
nov. 11, 2024 0
nov. 11, 2024 0