Actualizat aprilie 2nd, 2025 10:21 PM
nov. 08, 2013 Andrei Şandor Politică 0 2149 vizualizari
În cadrul unei conferințe de presă, organizată vineri (8 noiembrie) la sediul filialei județene a partidului, deputatul Ioan Hulea (PPDD) a prezentat propria versiune a scandalului din această săptămână, când consilierii locali din Popești ai formațiunii oteviste au venit la Oradea pentru a-și depune demisiile. În frunte cu primarul Dorin Curtean, omul de afaceri care a reușit să câștige, în culori PPDD, alegerile locale din 2012. Modul în care președintele Hulea (foto) a ales să comunice azi cu presa este cel puțin interesant: deputatul a contrat anumite acuze ale lui Curtean, dar spune că mai lasă în „fierbere” situația și că va veni cu documente justificative într-o viitoare conferință de presă. De asemenea, acuzând atacuri și planuri de destructurare a PPDD, Ioan Hulea s-a răstit la reprezentanții presei locale atunci când aceștia au întrebat de chitanțe eliberate pentru banii încasați la sediul partidului.
Presa: plătită, dar tot rea…
Aruncând toată mass-media în aceeași oală, deputatul-lider de filială a declarat că ziariștii ar trebui să nu fie atât de interesați de chitanțe și de bani luați fără asemenea justificative de plată, atâta timp cât și ei (jurnaliștii) au luat bani – chiar de la PPDD – pentru a publica diverse comunicate. În afara perioadei de campanie electorală. Mai pe românește, parlamentarul spune de fapt că partidul său a dat șpagă pentru ca anumite publicații locale (pe care le-a și nominalizat) să scrie despre subiectele transmise prin comunicate de presă. Dincolo de faptul că PPDD nu a excelat în comunicarea publică, cel puțin nu pe plan local, este de remarcat că niciunul dintre reporterii prezenți la rostirea acestor acuze nu a ieșit în evidență prin promovarea la comandă a PPDD. Confruntat cu respingerea vehementă a acuzelor, prim-vicepreședintele Vasile Petruț a intervenit pentru a face unele clarificări. Se pare că supărarea șefului filialei PPDD Bihor vine după ce unii coordonatori de redacții locale ar fi căzut la învoială cu partidul, după care materialele trimise nu au mai apărut deloc sau nu au apărut în forma trimisă.
Una peste alta, dorim să ne asigurăm cititorii că site-ul bihorstiri.ro nu a funcționat niciodată după asemenea criterii, preluarea sau nepreluarea anumitor comunicate (de la instituții publice sau partide politice) fiind decisă în funcție de gradul de interes pe care subiectele respective îl poate avea pentru opinia publică.
httpvhd://youtu.be/fm3dKC-C_w0
Despre Curtean
În ceea ce privește principala problemă de la PPDD Bihor, președintele de filială a ținut să reamintească faptul că el nu e șef decât din primăvară (după condamnarea la pușcărie cu executare a lui Ioan Lascău). Însă, fiind secretar al filialei înainte de avansarea în grad, știe cum stă treaba cu primarul Dorin Curtean. Astfel, Ioan Hulea a povestit că, încă de la început (când conducerea centrală i-a numit la conducere pe Lascău și pe el), i s-a părut că omul de afaceri din Popești își dorește funcție mare în partid. Așa că, potrivit actualului deputat, Curtean a fost făcut prim-vicepreședinte în doi timpi și trei mișcări. Iar în calitate de al doilea om în filială, acesta a și plătit, timp de vreo 4 luni, chiria de la fostul sediu din Centrul Civic. Apoi, relatează Hulea, imediat după alegerile de anul trecut, Curtean a demisionat din funcție și a rămas simplu membru, scăpând și de corvoada plății chiriei de 700 euro + TVA. „Au tratat cu Lascău”, spune deputatul PPDD, rezultatul negocieii fiind că a fost prelungit contractul pentru sediu și a fost scăzut tariful la 500 euro + TVA. Iar Dorin Curtean, chipurile, nu a avut decât de câștigat deoarece, susține Ioan Hulea, contractul a fost trecut pe unul dintre firmele primarului de Popești, drept pentru care omul a și dedus TVA. Între timp, finanțatorii filialei au devenit Hulea, Lascău și Petruț.
PPDD Popești – ba cu PNL, ba cu PSD
Ioan Hulea invocă o decizie a forului central de conducere al partidului, conform căreia nicio organizație locală nu poate face alianțe sau să voteze altfel decât se decide în Biroul de Coordonare Județean. În acest context, președintele filialei reclamă faptul că, la Popești, fără girul conducerii PPDD Bihor, consilierii locali au votat pentru înscăunarea unui viceprimar de la PNL. Mai multe, cu toate că avea 6 consilieri în legislativul local, primarul Dorin Curtean pare că a fost un om al PNL până în decembrie 2012. „Toate hotărârile de Consiliu Local din perioada iunie – decembrie 2012 au fost emanate de PNL”, afirmă deputatul Hulea, lăsând să se înțeleagă că primarul s-a înțeles (pe sub masă) cu liberalii. Socoteala lui Curtean nu s-a potrivit, însă, cu deciziile liderului PNL și al CJ Bihor, Cornel Popa. „Dorin Curtean s-a prins că nu se înțelege cu PNL atunci când nu a primit bani de la CJ, iar în ianuarie-februarie (2013) a făcut o înțelegere cu PSD”, a mai declarat președintele PPDD Bihor. Hulea își dovedește spusele cu ajutorul unui articol de presă, în care primarul de Popești s-a declarat „membru neoficial al PSD”, stare de fapt confirmată (în același articol) de președintele PSD Bihor, Ioan Mang. Cu toate că pare foarte clară intenția lui Dorin Curtean, șeful filialei bihorene a PPDD spune că nu este pentru excluderea lui din partid (n.b.: în caz de excludere, primarul poate adera la un alt partid și nu își pierde funcția), dar că, oricum, această hotărâre ar trebui luată în Biroul de Coordonare Național al formațiunii politice.
Quo vadis, CL Popești?
În ceea ce privește situația consilierilor supărați, deputatul Ioan Hulea ne-a declarat că au fost înregistrate demisiile celor care au mers personal la sediu pentru a le depune. De asemenea, președintele filialei spune că va notifica Instituția Prefectului cu privire la cazul de la Popești, cerând reprezentantului Guvernului în teritoriu să ia act de faptul că PPDD nu mai are acolo niciun consilier (n.b.: au demisionat sau intenționează să demisioneze și rezervele de pe lista PPDD). Însă, aparent, nu se va ajunge la alegeri anticipate deoarece, deși au plecat 6 consiliei, există peste jumătate din legislativ. Conform legii, în această situație, trebuie ca, în funcție de procentele obținute la alegerile din iunie 2012, locurile rămase vacante să fie completate cu persoane de pe listele celorlalte partide care au intrat în Consiliul Local Popești.
mart. 31, 2025 0
mart. 28, 2025 0
mart. 28, 2025 0
mart. 27, 2025 0
mart. 19, 2025 0
dec. 02, 2024 0
nov. 25, 2024 0
nov. 25, 2024 0