Actualizat noiembrie 21st, 2024 5:37 PM
mart. 19, 2014 Andrei Şandor Învăţământ 0 1098 vizualizari
Dacă rezultatele simulării recente în perspectiva examenului de Bacalaureat vor fi și cele reale, la vară județul Bihor va fi unul dintre cele mai slabe din toată țara. Inspectorul general Daniel Negrean (foto) de la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) a analizat, azi, în fața presei rezultatele deloc încurajatoare, evidențiind faptul că elevii de clasa a XI-a (care au participat în premieră la o astfel de simulare) nu au fost mai deloc interesați de această „probă”. Dar dacă acești tineri mai au, teoretic, timp să se redreseze, alarmante sunt procentele de promovabilitate obținute la simulare de către cei din clasele terminale. Și asta cu doar 3 luni și un pic înainte de exmaneul de finalizare a ciclului liceal!
Conform celor prezentate de Daniel Negrean, promovabilitatea la proba de limba și literatura română e de numai 52,37%, în timp ce la matematică/istorie (în funcție de profil) promovabilitatea de la simulare este de 38,99%. Nici proba la alegere nu a fost prea „gustată” de liceenii care se pregătesc să dea bacalaureatul în acest an: doar 55,60% dintre ei au luat notă de trecere. Cel mai bun rezultat, ca procent total, l-au avut elevii care au dat simulare și din limba și literatura maternă: 76,21% – un procent care e (singurul) peste media pe țară. Ca profesor de materie de profil real, Negrean se arată surprins de rezultatele slabe la matematică, dar se declară extrem de îngrijorat în privința tuturor rezultatelor de la simulare. „Suntem la jumătate cu rezultatul simulării față de rezultatul real de anul trecut”, a declarat șeful ISJ pentru bihorstiri.ro.
Inspectorii și profesorii din teritoriu au început deja să analizeze rezultatele de la simulare, iar printre principalele concluzii care reies se numără necesitatea ca personalul didactic să se mobilizeze mai bine, dar și ca modul de predare a programei școlare să fie mai atent monitorizată. De asemenea, Daniel Negrean spune că există școli cu rezultate foarte slabe în care absenteismul este foarte ridicat. Avem în Bihor și unități de învățământ cu 0% promovabilitate în urma simulării. „Oare un profesor care nu are niciun promovat mai merită să primească un calificativ de ‘foarte bine’”, s-a întrebat retoric inspectorul general.
Una peste alta, cu tot cu rezultatele dezastruoase de la simulare, se păstrează mai vechile clasamente în ceea ce privește unitățile de învățământ bune și cele slabe. Printre liceele cu cele mai bune rezultate la simularea Bac-ului se numără colegiile naționale „Emanuil Gojdu” și „Mihai Eminescu”, dar și licee precum „Onisifor Ghibu”, „Aurel Lazăr” sau „Betel”. La polul opus avem și exemple de școli cu niciun elev promovat la simulare: Colegiul „Șaguna” sau liceele din Borș și Cadea.
sept. 19, 2024 0
iul. 17, 2024 0
iun. 13, 2024 0
mai 29, 2024 0
nov. 19, 2024 0
nov. 18, 2024 0
nov. 13, 2024 0
nov. 13, 2024 0