Actualizat noiembrie 20th, 2024 11:58 PM
mai 23, 2024 Adrian Popa Actualitate, Administrație, Sănătate 0 842 vizualizari
Primăria Oradea continuă lucrările de eficientizare energetică a Staționarului III de pe Calea Clujului. În acest sens, a fost publicat pe SEAP anunțul de participare cu privire la execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiții: „Creșterea eficienței energetice a Spitalului Clinic Județean – Staționar III – Oradea”, proiect finanțat prin PNRR, Cod unic: 4230487/2024/59.
Data limită de depunere a ofertelor în SEAP este 03.07.2024, ora 15:00, iar valoarea estimată a achiziției este de 20.676.279,45 lei fără TVA.
Informații suplimentare pot fi obținute accesând site-ul www.e-licitatie.ro – anunț de participare nr.CN1069062 / 22.05.2024.
Staționar III (Maternitate), situat pe Calea Clujului nr. 50, este format din corpurile de clădire C1 și C2, acestea având împreună o suprafață desfășurată de 9.286 mp.
Prin lucrările specifice de eficientizare energetică se urmărește reducerea consumului anual specific de energie finală pentru încălzire (KWh/m2/an) de la 102,45, cât este acum în corpul de clădire C1, la 8,94 și de la 75,48, cât este în prezent în corpul de clădire C2, la 11,37.
Printre lucrările de creștere a eficienței energetice care se doresc a fi executate la cele două corpuri ale clădirii Staționarului III se numără:
– Lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii (pereți exteriori, planșeul de sub pod, tâmplărie pvc și aluminiu cu geam termoizolant triplu, cu o suprafață tratată cu un strat reflectant);
– Lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum (înlocuirea corpurilor de încălzire cu plafon radiant, prin acest sistem realizându-se atât încălzirea cât și răcirea; introducerea senzorilor în cadrul bateriilor lavoarelor, vaselor WC, respectiv a clapetelor cu posibilitatea alegerii modului economic, în cazul vaselor WC; alimentarea cu energie termică necesară încălzirii/răcirii spațiilor din resurse regenerabile prin intermediul unei pompe de căldură de tip SOL/APA și ca back-up sistemul centralizat (C.E.T.);
– Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu; utilizarea surselor regenerabile de energie (utilizarea pompelor de căldura sol/apă; montarea panourilor fotovoltaice, care să producă energie electrică utilizabilă pe durata funcționării clădirii; instalații de ventilare cu recuperator de căldură în proporție de minimum de 75%, pentru a diminua pierderile de căldură provenite din schimburile de aer și pentru a asigura condițiile optime de confort și de sănătate);
– Lucrări de instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de climatizare și/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calității aerului interior;
– Lucrări de reabilitare/modernizare a instalațiilor de iluminat în clădiri (modernizarea instalației interioare electrice și introducerea becurilor economice și fiabile de tip LED);
– Sisteme de management energetic integrat pentru clădiri (prevederea unor echipamente de automatizare a instalației de încălzire şi preparare a apei calde de consum în scopul asigurării reglajului sarcinii termice de încălzire/climatizare în funcție de variația necesarului real – implementarea BMS (Building Management Sistem);
– Sisteme inteligente de umbrire pentru sezonul cald (protecția solară a fațadelor sud și vest cu jaluzele metalice reglabile).
Totodată, se propune echiparea clădirilor cu stații de încărcare pentru mașini electrice, conform prevederilor Legii nr. 372/2005 privind performanța energetică a clădirilor, republicată. Astfel, se dorește montarea a 5 stații de încărcare pentru mașini electrice, cu o capacitate de minim 22kW/stație, pentru tot ansamblul.
Conform legislației în vigoare, îmbunătățirea eficienței energetice este un obiectiv strategic al politicii energetice naționale, datorită contribuției majore pe care o are la realizarea siguranței alimentării cu energie, dezvoltării durabile şi competitivității, la economisirea resurselor energetice primare şi la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.
Proiectul „Creșterea eficienței energetice a Spitalului Clinic Județean – Staționar III – Oradea” este finanțat prin PNRR, fiind implementat de către Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională.
nov. 18, 2024 0
nov. 13, 2024 0
nov. 12, 2024 0
nov. 08, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0