Actualizat noiembrie 24th, 2024 10:54 PM
mai 23, 2013 Andrei Şandor Actualitate, Politică 0 1710 vizualizari
După ce, cel puțin în 2011 și 2012, criticau prin diverse voci proiectul de trecere pe gaz a centralei termice a Electrocentrale Oradea SA, democrat-liberalii au avut brusc o revelație: „în sfârșit se rezolvă problema energiei termice în Oradea”. Arhitectul Cristian Pușcaș (foto) a fost cel care, joi (23 mai), a salutat „acest pas realizat de Primărie”, cu referire la faptul că licitația pentru noua centrală, ce va fi achiziționată în cadrul proiectului pe POS Mediu, e foarte aproape de demarare.
Atitudinea fostului candidat PDL la un fotoliu deputațial este interesantă. Nu numai că Pușcaș este din partidul al cărui candidat la șefia Primăriei (n.b.: Mihai Groza) vorbea acum un an despre faptul că proiectul cu centrala pe gaz este unul păgubos pentru orădean și el trebuie oprit (Groza promițând că va merge la Bruxelles pentru a face demersurile de rigoare, în caz că va câștiga fotoliul de primar), dar același Pușcaș a avut și o serie de întrebări retorice și critice la adresa viitorului termic pe gaz al cetățeanului de rând.
Practic, azi, după ce a salutat trecerea pe gaz, arhitectul pedelist a acuzat administrația locală de „fracturi logice”, manifestându-și temerea că noua centrală nu va face altceva decât să scoată de la orădeni și mai mulți bani pentru încălzirea locuințelor. Potrivit lui Pușcaș, care invocă și unele declarații din presă ale managerului de la CET, Dragoș Gligor, după intrarea în funcțiune a noii centrale, în loc să stagneze sau să se ieftinească, prețul gigacaloriei va fi mai mare. „Care este adevărul? La ce să ne așteptăm”, a întrebat public Cristian Pușcaș, care nu crede că Municipalitatea va putea să se țină de promisiunea (exprimată, la un moment dat, inclusiv de fostul șef de la Dezvoltare, Marcel Boloș) că gigalcaloria nu va costa mai mult de 50 euro. În opinia deocrat-liberalului, administrația locală ar trebui să lasă o portiță deschisă și să le permită oamenilor (care nu vor putea să plătească facturile termice) să apeleze la soluții alternative. „În ce măsură vor putea orădenii să plătească pentru gigacaloria produsă de noul CET?”, s-a mai întrebat Pușcaș, precizând că nu e exclus ca, în perspectiva alegerilor care vor avea loc în 2014 și 2016, Primăria Oradea să apeleze la „pomeni electorale” sub forma unor subvenții termice mai mari. Conform celor spuse joi de reprezentantul PDL Oradea, Municipalitatea ar trebui să le da voie celor care doresc acest lucru să renunțe la contractul cu CET, mai ales în condițiile în care mulți vor ajunge la concluzia că nu-și vor putea permite să plătească pentru încălzirea centrală furnizată de Electrocentrale Oradea SA. Întrebat dacă i se pare în regulă că a salutat trecerea pe gaz în condițiile în care imediat după aceea a început să scoată la iveală o serie de îndoieli cu privire la subiect, Cristian Pușcaș a declarat pentru bihorstiri.ro că proiectul CET pe gaz nu este, în continuare, cel mai bun pentru Oradea, dar că nu mai are niciun rost să fie obstrucționat sau oprit.
iun. 16, 2017 0
mai 26, 2017 0
mart. 30, 2017 0
feb. 21, 2017 0
nov. 24, 2024 0
nov. 24, 2024 0
nov. 23, 2024 0
nov. 23, 2024 0