Actualizat noiembrie 23rd, 2024 9:40 PM
dec. 17, 2018 Adrian Popa Actualitate, Administrație, Uncategorized 0 1189 vizualizari
Duminică s-a deschis circulația rutieră pe drumul de legătură întrecentura municipiului Oradea (strada Cazaban) și comuna Sîntandrei (strada Râturi), ca urmare a finalizării lucrărilor la parteacarosabilă (structura rutieră, marcaje și semnalizare). Laconferința de presă organizată cu acest prilej au fost prezențiprimarul Oradiei, Ilie Bolojan, directorul Zonei Metropolitane Oradea, Adrian Foghiș și primarulcomunei Sîntandrei, Ioan Mărcuș.
„Pentru comuna Sîntandrei este un lucru foarte benefic, având în vedere ceea ces-a întâmplat din punct de vedere urbanistic în ultimii ani, ceeace a dus la creșterea populației în comuna Sîntandrei și încomunele învecinate. Va fi o alternativă la drumul județean 797,deocamdată pentru traficul uşor. Cu siguranță nu se rezolvădefinitiv această problemă, dar avem în viitor și alte proiectepentru rezolvarea accesului către municipiul Oradea. Mulțumescdomnului primar Ilie Bolojan pentru încrederea pe care a avut-o șiam demarat împreună un protocol în urma căruia acest drum a pututfi realizat. Lucarea a fost executată din fonduri locale, dinbugetul local. Este un drum de 1,6 km pe teritoriul comuneiSîntandrei, cu pistă de biciclete, cu iluminat public și acest podde legătură între Sîntandrei și Oradea”, a spus IoanMărcuș, primarul comunei Sîntandrei.
Acordul de asociere între Primăria Oradea și Primăria Sîntandrei învederea realizării drumului de legătură Oradea – Sîntandrei afost semnat la data de 18 septembrie 2017, proiectarea și execuția acestuia fiind delegată Zonei Metropolitane Oradea (ZMO).
„În calitate de autoritate contractantă, dorim să le mulțumim celor două unități administrativ-teritoriale, respectiv municipiul Oradea și comuna Sîntandrei, pentru încrederea pe care ne-au dat-o pentru a realiza acest proiect. La nivel de țară, din perspectiva managementului public, este primul proiect de infrastructură publică-conectivitate rutieră executat de către o asociație de tip zonă metropolitană în România. Din perspectiva implementării contractului termenul de finalizare, deși era prevăzut pe 14 februarie 2019, constructorul în cooperare cu partea de proiectare a reușit să finalizeze această lucrare mult mai devreme. Doresc să le mulțumesc pe această cale. Din perspectiva viitoarelor proiecte, ca și o oportunitate de colaborare în viitor și pentru ceilalți membri ai zonei metropolitane, doresc să le mulțumesc tuturor pentru susținerea pe care ne-au acordat-o”, a spus Adrian Foghiș, directorul Zonei Metropolitane Oradea.
Traseul drumului de legătură pornește din intersecția giratorie dintre drumul de centură al municipiului Oradea cu străzile Cazaban și Corneliu Baba din cartierul Ioșia Nord, până la o stradă modernizată situată în partea de nord-est a localității Sîntandrei – strada Râturi.
Lungimea totală a drumului de legătură propus este de 3.499,90 m (din care 1.599,82 m pe teritoriul UAT Sântandrei și 1.900,08 m pe teritoriul UAT Oradea), având o lățime de 2×3,5 m, la care se adaugă șanțuri, podețe, iluminatul public și o pistă de biciclete cu o lățime de 3 m pe toată lungimea drumului, integrată în profilul transversal al străzii. Lucrările cuprind și un pod oblic de 75 de grade peste pârâul Peța (șanț Anticar) având o deschidere de 20,3 m și o lungime totală de 28,6 m.
aug. 07, 2024 0
ian. 18, 2024 0
ian. 13, 2024 0
aug. 11, 2023 0
nov. 23, 2024 0
nov. 23, 2024 0
nov. 23, 2024 0
nov. 22, 2024 0