Actualizat noiembrie 21st, 2024 10:53 AM
mai 25, 2016 Andrei Şandor Actualitate 0 3452 vizualizari
O nouă dare de seamă despre cele mai recente tatonări între Consiliul Județean (CJ) Bihor / Aeroportul din Oradea și holdingul LCG Danemarca a avut loc miercuri, 25 mai, în prezența președintelui Cornel Popa și a comandantului Gheorghe Pasc. De asemenea, au venit la raport directorul pe România al LCG, Ștefan Luncan, respectiv doi vicepreședinți ai companiei. Veștile foarte bune ar putea fi pentru anul viitor, căci, pe moment, Aeroportul din Oradea trebuie să se mulțumească cu „resturi” puse la dispoziție de unele companii aeriene.
Foarte pe scurt, povestea sună așa: se lucrează la legături între Oradea / Bihor și orașe cu care s-ar putea colabora pe linie de turism de business și turism medical. Aici intră în schemă și operatori de zboruri care ar putea fi interesați să efectueze transporturile respective, dar nu se uită nici de componenta economică. Adică orice companie caută în primul rând rentabilitatea zborului. Deci pasageri.
Pe de altă parte, nu sunt excluse nici rutele strict turistice, de vacanță / concediu. În acest sens, directorul Luncan (foto) prevestește o nouă discuție la Oradea. Va fi săptămâna viitoare, când reprezentanții celor 2 companii aeriene care și-au manifestat disponibilitatea de a colabora cu noi în actualul sezon estival vor veni aici pentru a se vedea cu agențiile de turism. Printre destinațiile evocate se numără deja menționatele Barcelona, Milano. Însă surpriza ar putea fi luarea în calcul a două destinații noi: Paris și Frankfurt (în loc de Londra și Stuttgart).
Cele două companii interesate, ale căror nume nu au fost divulgate, ar fi dispuse să transporte călători spre 3 destinații, dar ar mai exista și o a 4-a opțiune. Încă nedevoalată. Intenția este ca în următoarea perioadă să fie concretizate destinațiile pentru acest an, două aeronave fiind disponibile din luna iulie. Este clar că, deoarece nu au fost antamate discuții din timp pentru acoperirea anului curent (n.b.: pentru că nicio companie nu a crezut că lucrările de modernizare a pistei vor fi gata în timp util), Oradea va trebui să se mulțumească cu niște „firimituri” căzute de la „masă”. Președintele Popa și comandantul Pasc au subliniat, însă, că lucrurile vor sta altfel pentru anul 2017, șeful CJ precizând că „aeroportul de la Oradea este mai atractiv decât am crezut eu anul trecut”. Rămâne de văzut dacă atractivitatea manifestată verbal se va și concretiza.
Referitor la cealaltă direcție în care se derulează tatonările, la conferința de presă de azi a fost invitat și medicul Silviu Corbu (foto) de la Centrul Oncologic. Se pare că există un interes pentru dezvoltarea unor relații profesionale între specialiștii din alte țări și cei de la Oradea. Reprezentanții LCG au și vizitat Centrul de lângă Spitalul Municipal și, aparent, sunt impresionați de cele văzute. Cel puțin în materie de dotări și condiții hoteliere. Interesul major, la început, se axează pe proiecte comune de cercetare, pe testări clinice ale unor noi medicamente inovatoare sau pe radioprotecție. De asemenea, ar fi pe rol relații pe linie de paliație și psiho-oncologie.
Pentru a se ajunge la pași concreți în relația dintre Centrul de Oncologie de la noi și așezăminte similare din alte țări, LCG Danemarca intermediază și va aduce la Oradea specialiști în domeniu. Idem pentru dezvoltarea de legături între o companie privată specializată pe creșterea porcilor și alte firme din domeniu; la acest capitol, potrivit reprezentantului firmei bihorene, se urmărește nu neapărat relația de afaceri propriu zise, ci schimb de know-how în materie de protecția mediului.
Concluzia de azi, 25 mai 2016: deocamdată, în afară de cursele de București și Tel Aviv, Aeroportul din Oradea este doar ținta unor bune intenții.
NOUL COVER JESSIE BANES !!!
PENTRU MAI MULTE CLIPURI ABONATI-VA LA CANALUL DE YOUTUBE!
nov. 15, 2022 0
nov. 03, 2022 0
mai 12, 2022 0
mai 21, 2020 0
nov. 21, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0