Actualizat aprilie 15th, 2025 11:37 PM
ian. 29, 2020 Daniel Ardelean Actualitate, Frontpage 0 2144 vizualizari
Conducerea Consiliului Județean Bihor a anunțat marți, în cadrul unei ședințe ordinare, că săptămâna viitoare ar putea fi lansată licitația pentru execuția reparațiilor capitale la clădirea ce va găzdui sediul Consiliului Județean Bihor, cunoscută orădenilor ca fosta Policlinică Mare.
Vestea a venit din partea lui Pásztor Sándor, președintele Consiliului Județean Bihor, la puțin după ce toți cei 34 de consilieri prezenți la ședință au votat favorabil proiectului de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico – economici aferenți acestui obiectiv. ,,Având în vedere că avem SF-ul, avem PT-ul, avem avizele, avem autorizația, de săptămâna viitoare se intră în licitație”, a spus acesta.
Imobilul se găsește într-o stare avansată de degradare, care nu a mai permis utilizarea lui. După finalizarea reparațiilor, va putea fi din nou folosit și va găzdui sediul Consiliului Județean Bihor. Acest proiect urmărește creșterea eficienței administrației publice locale prin relocarea Consiliului Județean Bihor și a unor instituții subordonate în clădirea ce va fi renovată la standarde moderne.
Arhitectul Cristian Pușcaș le-a arătat aleșilor județeni o prezentare care evidențiază starea actuală a fostei Policlinici Mari și cum va arăta imobilul după finalizarea lucrărilor. Potrivit lui, la parter vor exista spații de relații cu publicul, la nivelul primului etaj vor funcționa câteva birouri, cabinetul președintelui și o mică sală de ședințe, la etajul doi va fi amenajată sala mare pentru ședințele Consiliului Județean, iar alte birouri vor fi amplasate la mansardă.
Și, totuși, se lucrează!
Nici în cadrul acestei ședințe a Consiliului Județean nu au lipsit dialogurile tensionate dintre conducerea instituției și consilierii PNL. Liberalul Ionel Avrigeanu a arătat de mai multe ori cu degetul către șefii C.J. Bihor, pe motiv că mandatul lor nu ar fi unul marcat de realizări. Nimic mai fals, demonstrează vicepreședintele Ioan Mang, care a enumerat o parte dintre proiectele derulate în județ de la preluarea conducerii: ,,Suntem întrebați ce am făcut. Haideți să vă spun ce am făcut din iulie 2016, până în prezent”, a răspuns Mang. Acesta a amintit de poiectele Muzeului Țării Crișurilor, de drumul județean care leagă Bratca de Bulz, DJ 782 A Leș – Tinca – limită de județ (Arad), recepționat anul trecut și de DJ 709, km 75+942 – 79+552, limită judeţ – Talpoş, recepționat acum doi ani. Lor li se mai adaugă DJ 767A Uileacu de Criș – Bălaia – Burzuc – Sârbi – DN 19E, DJ 767 Dobrești – Vârciorog, Parcurile Industriale din Tileagd și Săcueni, bazinele didactice de înot de la Săcueni și Nucet și Complexul Sportiv de la Pădurea Neagră, Aleșd, la care recepția se va face în acest an.
De asemenea, se lucrează la ,,Drumul Apusenilor” (Beiuș – Stâna de Vale – Remeți), pe DJ Remeți – Valea Drăganului, pe DJ 764 Beiuș – Roșia – Aștileu – Aleșd, pe DJ 767: DN 76 (Sâmbăta) – Dobrești – Luncasprie – DJ 764 și urmează să înceapă execuția mai multor poduri.
,,Mai sunt în licitație drumurile DJ 768 A Șoimi – Suplacu de Tinca – Căpâlna, Bicaci – Ianoșda, DJ 795 Salonta-Tinca, DJ 767 D Vârciorog – Călăţea și sperăm să semnăm și contractul pentru finanțarea Parcului Științific și Tehnologic Bihor”, a completat vicepreședintele.
În plus, din iunie 2016 și până la finalul anului trecut, conducerea județului a asigurat turnarea de covor asfaltic pe o lungime de 242 kilometri, urmând ca în acest an să ajungă la 300 kilometri.
apr. 01, 2025 0
mart. 07, 2025 0
ian. 21, 2025 0
ian. 17, 2025 0
apr. 15, 2025 0
apr. 15, 2025 0
apr. 15, 2025 0
apr. 15, 2025 0