Actualizat decembrie 21st, 2024 11:56 AM
dec. 19, 2024 Adrian Popa Actualitate, Învăţământ 0 113 vizualizari
Cu o viziune de a sprijini și dezvolta educația profesională și tehnică, proiectul Erasmus+ Individual Competence Advancement with Reliable Feedback as Assessment in Continuous Learning (ICARUS) a debutat cu prima întâlnire organizată în perioada 12-13.12.2024 la Universitatea Tehnologică Brandenburg, Cottbus-Senftenberg din Germania. Timp de două zile partenerii din cadrul consorțiului precum universități, colegii tehnice și asociații din Germania, Austria, Bulgaria, Italia, Olanda și Romania au discutat despre obiectivele propuse, cât și despre modul de implementare a activităților prevăzute în proiect pentru următorii doi ani.
Universitatea din Oradea a fost reprezentată la această întâlnire de managerul de proiect Conf.univ.dr. Anamaria Supuran și Conf. univ. dr. Adrian Timar (Departamentul de Ingineria Produselor Alimentare), de la Facultatea de Protecția Mediului, care împreună cu alți trei membrii ai echipei de proiect (Conf.univ.dr. Cristina Maerescu, Conf.univ.dr. Emilia Pantea, Șef lucrări.dr. Ovidiu Hâruța) vor avea o contribuție semnificativă la implementarea cu succes a acestui proiect în colegiile tehnice partenere (Colegiul Tehnic „Traian Vuia”, Oradea și Colegiul Tehnic „Ioan Ciordas”, Beiuș).
ICARUS este un proiect dedicat îmbunătățirii educației și formării profesionale, având ca obiectiv principal sprijinirea dezvoltării competențelor individuale ale elevilor și cadrelor didactice din învățământul profesional și tehnic, prin utilizarea unor instrumente inovative și prin promovarea unui învățământ centrat pe dezvoltarea continuă și adaptabilă.
Proiectul are ca scop principal dezvoltarea busolei digitale North Star, un instrument inovator destinat elevilor din învățământul profesional și tehnic, care va contribui semnificativ la îmbunătățirea competențelor acestora și la pregătirea lor pentru o piață a muncii în continuă schimbare. Abilități precum gândirea critică, rezolvarea problemelor, munca în echipă, comunicarea și creativitatea sunt esențiale pentru succesul pe piața muncii și pentru adaptarea la noile cerințe ale unei economii globale în continuă evoluție. Aceste competențe nu sunt doar instrumente de transfer al cunoștințelor, ci și fundamente pentru o învățare continuă pe tot parcursul vieții.
Printre alte obiective ale proiectului menționăm: crearea unor mecanisme eficiente de monitorizare și evaluare pentru asigurarea unei dezvoltări continue a programelor de educație profesională prin utilizarea busolei digitale, consolidarea standardelor de calitate și a proceselor de evaluare a performanței elevilor și cadrelor didactice din învățământul profesional și tehnic, consolidarea standardelor și reperelelor generale de calitate în sectorul VET precum și dezvoltarea inițiativelor pentru a face programele VET mai atractive pentru un număr mai larg de participanți.
Prin implementarea proiectului ICARUS, învățământul profesional și tehnic va deveni mai atractiv și mai relevant pentru participanți, asigurându-se că absolvenții sunt pregătiți să răspundă cerințelor pieței muncii și să contribuie activ la dezvoltarea unei economii moderne și inovative.
dec. 17, 2024 0
dec. 13, 2024 0
dec. 11, 2024 0
dec. 11, 2024 0
dec. 21, 2024 0
dec. 21, 2024 0
dec. 21, 2024 0
dec. 20, 2024 0
nov. 28, 2024 Comentariile sunt închise pentru Bekesi Csaba: Printr-un vot rațional putem bloca ascensiunea extremiștilor, în același timp, putem să oprim și refacerea Alianței Austerității!