Actualizat aprilie 24th, 2025 12:33 AM
apr. 23, 2025 Adrian Popa Actualitate, Administrație 0 64 vizualizari
Primăria Municipiului Oradea reamintește cetățenilor că sesiunea de bugetare participativă, lansată în data de 16 aprilie 2025, este în plină desfășurare. Orădenii pot depune propuneri de proiecte până în 29 iunie 2025, contribuind activ la îmbunătățirea cartierelor în care locuiesc.
Prin acest program, administrația locală încurajează implicarea directă a cetățenilor în dezvoltarea orașului, pornind de la convingerea că locuitorii cunosc cel mai bine nevoile specifice ale zonelor în care trăiesc. Bugetarea participativă este dedicată proiectelor de mică amploare, desfășurate la nivel de scară, bloc, stradă sau cartier, cu impact direct asupra calității vieții comunității.
Pentru această sesiune, este alocat un buget total de 1.500.000 lei, iar fiecare proiect declarat eligibil poate primi o finanțare de până la 100.000 lei de la bugetul local. Proiectele vor fi selectate în funcție de numărul de voturi primite, până la epuizarea fondului disponibil.
Exemple de proiecte eligibile:
Amenajarea sau modernizarea unui loc de joacă, parc sau scuar;
Refacerea sau repararea trotuarelor și aparatelor de joacă existente;
Achiziția unor mese de ping-pong, aparate de fitness, toalete publice, ecoinsule pentru colectarea selectivă a deșeurilor sau camere de supraveghere;
Realizarea unei picturi murale pe un perete cu vizibilitate publică;
Amplasarea unei cișmele de apă potabilă, bănci, filigorii;
Montarea unor bănci de odihnă în spațiile publice;
Construirea unei filegorii pentru zone de relaxare sau socializare;
Amplasarea unui semafor sau crearea unei treceri de pietoni;
Iluminarea trecerilor de pietoni pentru siguranța circulației pietonale;
Plantarea de copaci în scopul creării de zone umbrite;
Amenajarea unei parcări pentru biciclete sau a unui rastel;
Modernizarea unei stații de autobuz sau tramvai;
Amenajarea unei zone speciale pentru câini;
Amenajarea unui mini-teren de sport (baschet, tenis cu piciorul, minifotbal etc.) sau a unui loc de relaxare în aer liber.
Acest demers face parte din strategia municipalității de a încuraja participarea civică și de a construi, împreună cu locuitorii, un oraș mai bine adaptat nevoilor reale ale comunităților locale. Bugetarea participativă transformă ideile cetățenilor în proiecte concrete, cu rezultate vizibile în spațiul urban.
apr. 24, 2025 0
apr. 23, 2025 0
apr. 23, 2025 0
apr. 23, 2025 0
apr. 23, 2025 0
apr. 23, 2025 0
apr. 23, 2025 0
apr. 23, 2025 0