Actualizat aprilie 4th, 2025 11:13 PM
nov. 07, 2014 Andrei Şandor Administrație 1 3589 vizualizari
De azi, orădenii (și nu doar ei) își pot descărca pe gadget-urile echipate cu sistemul de operare Android o aplicație creată special la solicitarea Primăriei. Este vorba despre Oradea City Report, care poate servi pentru o mai rapidă și mai eficientă interacțiune între cetățeni și operatorii de servicii publice de pe raza orașului, în sensul înregistrării și distribuirii online, rapid, a diverselor observații, sesizări sau reclamații. City managerul Eduard Florea și Mihai Jurcă (de la Parcul Industrial Eurobusiness) sunt cei care au prezentat aplicația creată de o firmă orădeană, scopul acestui demers fiind inclusiv cel de creștere a responsabilității oamenilor față de orașul lor. Adică ne putem plimba pe stradă și poate vedem că un capa de canal și-a luzt zborul sau că un hidrant a fost vandalizat. Reacția poate fi, grație acestei aplicații, Oradea City Report, o sesizare transmisă în timp real la dispecerat: fie la cel al Primăriei, fie la cel al Companiei de Apă, fie la cel al RER Ecologic. În funcție de tematica sesizării. Există și posibilitatea upload-ului de fotografii justificative, iar aplicația permite chiar și localizarea exactă a problemei. Cetățenii pot preselcta categoria de reclamație, problema sesizată ajungând automat la dispecerul de la operatorul vizat. Există și un fel de serviciu de „confirmare de primire”, utilizatorul care a folosit aplicația primind răspuns de la dispecerat cu privire la înregistrarea și la intrarea în circuitul de rezolvare a problemei transmise. Orădenii vor putea reclama inclusiv calitatea serviciilor prestatorilor din subordinea Municipalității, rezolvarea putând fi mult accelerată datorită timpului câștigat prin folosirea aplicației.
Oradea City Report poate fi descărcat de AICI, a costat 18.000 euro, însă această sumă se referă la un întreg pachet de 3 aplicații care urmează să fie utilizabile. În vizor este și Oradea City App, precum și o platformă de plată a taxelor și impozitelor locale. Aceasta din urmă, Oradea Mobile Pay, va fi disponibilă începând cu data de 1 ianuarie 2015.
Potrivit celor declarate de Eduard Florea, se lucrează deja și la o aplicație de turism, prin care cei care ne vizitează municipiul vor avea la dispoziție toate informațiile uzuale: date despre evenimente cultural-artistice, obiective de vizitat, trasee turistice, adrese ale service-urilor auto sau date despre spitale. De asemenea, Oradea City Map va avea pentru turiști descrieri audio care vor însoți traseele turistice propuse, în 3 limbi (română, maghiară și engleză).
[nggallery id=2703]
apr. 03, 2025 0
mart. 28, 2025 0
mart. 25, 2025 0
mart. 24, 2025 0
apr. 04, 2025 0
apr. 04, 2025 0
apr. 04, 2025 0
apr. 04, 2025 0
In alte tari, indiferent de natura reclamatiei, a sesizarii, nu este obligatorie adresa, numele, tocmai din motive de protectie.Se pare ca in Romania, mentalitatea comunista nu a disparut, ba chiar este intretinuta.Si de ce ma rog, mr.Florea E.reclamatia n-ar fi valabila, doar ca lipseste nume si adresa, sau te „supui”unor ordine si dispozitii venite de „sus”?Si este valabil si pe trimiteri wi-fi.Trebuie dat curs reclamatiei, nu nume si adresa reclamantului.