Actualizat noiembrie 21st, 2024 5:37 PM
iun. 23, 2020 Adrian Popa Actualitate 0 2768 vizualizari
Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” Bihor (ISU Bihor) continuă misiunile pentru sprijinirea comunităților afectate de inundații.
Astfel, începând de la ora 07.30, peste 30 de pompieri militari din cadrul Detașamentului Marghita, Detașamentului 2 Oradea, Stației Aleșd, Stației Valea lui Mihai, Stației Ștei și Gărzii Sălard acționează cu 10 autospeciale de intervenție, 11 motopompe și alte echipamente specifice acestor misiuni, în localitățile Aleșd, Peștiș, Tileagd, Tarcea, Șuștiu, Voivozi, Budoi, Urvind, Bistra, Oradea și Biharia, pentru înlăturarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice periculoase, evacuând până la ora 15.00, apa acumulată în urma ploilor torențiale, din 29 de curți și subsoluri/beciuri afectate de inundații.
De asemenea, în cursul acestei zile, pentru conducerea și coordonarea acțiunilor de intervenție, monitorizarea și evaluarea situației din teren, prefectul județului, Dumitru Țiplea și inspectorul șef al ISU Bihor, colonel Caba Sorin Mihai s-au deplasat în localitățile afectate de fenomenele hidrometeorologice.
Reamintim că județul Bihor se află sub COD PORTOCALIU meteorologic până în data de 24 iunie, ora 02.00, respectiv COD PORTOCALIU hidrologic, până în data de 26 iunie, ora 12.00 și, în acest context, subliniem încă o dată, importanța respectării măsurilor de protecție în cazul manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase.
Astfel, recomandăm cetățenilor să evite deplasările pe durata manifestării fenomenelor prognozate și să se adăpostească în imobile sau spații închise, care le asigură protecția.
În situația în care sunteți surprinși în zone deschise, trebuie să vă îndepărtați rapid de zona în care se manifestă fenomenele avertizate și să identificați un spațiu care garantează protecția.
Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanță sigură față de copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate.
De asemenea, curăţaţi şanţurile şi rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluviale și construiţi bariere pentru a opri pătrunderea apei în casă în caz de inundaţie
Nu în ultimul rând, recomandăm cetățenilor să anunțe imediat autoritățile, prin numărul 112, dacă au informații despre persoane care se află în pericol sau alte situații care pot afecta negativ comunitățile.
Informații detaliate despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.
nov. 19, 2024 0
nov. 16, 2024 0
nov. 14, 2024 0
nov. 13, 2024 0
nov. 21, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0