Actualizat noiembrie 21st, 2024 5:37 PM
apr. 20, 2016 Andrei Şandor Administrație 0 1584 vizualizari
Deși mizează pe reabilitarea în proporție cât mai mare a sistemului centralizat de încălzire dependent de centrala nouă de pe Șoseaua Borșului, Municipalitatea orădeană nu (mai) trece cu vederea peste alte variante de încălzire pentru anumite zone ale urbei. În cadrul programului Orizont 2020, administrația locală colaborează cu Dortmund (Germania), Amiens (Franța), Santander (Spania), Bergamo (Italia) și cu alți 39 de parteneri (companii, institute de cercetare care activează în domeniul eficienței energetice respectiv mobilității urbane) și a depus spre finanțare proiectul „Date inteligente pentru îmbunătățirea Eficienței Energetice și a Transportului Durabil în infrastructurile urbane”.
Potrivit celor transmise de Biroul de Presă al Primăriei, se dorește „testarea unor soluții demonstrabile, eficiente și replicabile la nivelul cartierelor urbane la intersecția domeniilor energie, transport și tehnologia informației și comunicațiilor”. Sunt în vizor casele inteligente, măsurile de eficiență energetică la nivelul blocurilor de locuințe multifamiliale, utilizarea generalizată a surselor de energeie regenerabilă, stocajul de energie, precum și utilizarea ultimei generații de platforme ICT și infrastructură bazate pe specificații deschise.
Împreună cu orașele partenere din proiect se va lucra la testarea fezabilității mai multor demersuri potențiale precum: integrarea controlului și conectării pompelor de căldură pentru asigurarea energiei termice la nivelul unor cartiere, utilizarea sistemelor de stocare a energiei, management și monitorizare inteligentă a consumurilor de energie, respectiv gestionarea sistemelor de transport și distribuție a energiei termice și electrice. De asemenea, se vrea identificarea surselor locale de energie regenerabilă, dar și dezvoltarea unui sistem public privat de partaj al autoturismelor menit să reducă numărul acestora respectiv să crească numărul de ore de utilizare. Proiectul ar prevedea și realizarea unei platforme pentru creșterea gradului de participare a cetățenilor în politica de dezvoltare a orașelor, precum și colectarea unor date prin intermediul unor diferiți senzori / componente din cadrul sistemului de infrastructuri și sevicii publice urbane.
„Procedura de selecție a acestui proiect cuprinde 2 etape: o primă etapă se referă la evaluarea notei conceptuale depuse (Septembrie 2016) , urmând ca în a doua etapă, în cazul în care proiectul primește punctajul necesar pentru a fi selectat, parteneriatul respectiv să dezvolte aplicația finală”, se arată într-un comunicat al Primăriei. Implementarea tuturor pachetelor de activități prevăzute trebuie să se facă în 3 ani de la data semnării contractului de finanțare. Oradea are un buget alocat de 227.000 de euro, fără niciun fel de cofinanțare locală.
foto – economistul.ro
NOUL COVER JESSIE BANES !!!
PENTRU MAI MULTE CLIPURI ABONATI-VA LA CANALUL DE YOUTUBE!
iul. 29, 2021 0
iul. 14, 2016 0
ian. 31, 2016 0
nov. 19, 2024 0
nov. 19, 2024 Comentariile sunt închise pentru Oradea se pregătește pentru sărbători: Iluminatul festiv prinde contur
nov. 19, 2024 0
nov. 19, 2024 0