Actualizat noiembrie 21st, 2024 5:37 PM
dec. 10, 2018 Adrian Popa Actualitate 0 1224 vizualizari
La sfârșit de săptămână, în perioada 7 – 9 decembrie, pompierii militari bihoreni au acționat pentru stingerea a patru incendii izbucnite, cel mai probabil, din cauza coșurilor de fum necurățate de funingine.
Astfel, vineri, 7 decembrie, în jurul orei 15.25, echipajele Stației Aleșd au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la coșul de fum al unui bloc de locuințe situat în Cartierul Șoimul din localitate, iar sâmbătă și duminică, pompierii Stației Ștei și ai Gărzii Sălard au acționat pentru gestionarea a două evenimente similare produse la un bloc de pe strada Andrei Mureșanu din Ștei, respectiv la o locuință din Sălard.
Tot sâmbătă, forțele de intervenție ale Detașamentului 1 de Pompieri Oradea au stins un incendiu izbucnit la coșul de fum al unei case de pe strada Alexandru Sahia din municipiu. Proprietarul locuinței, care a suferit un atac de panică, a fost asistat medical, rămânând ulterior la domiciliu în urma refuzului acestuia de a fi transportat la spital.
Datorită sesizării în timp util, a celor patru evenimente și a operativității echipajelor de pompieri mobilizate la adresele indicate de apelanții numărului unic 112, incendiile nu s-au soldat cu daune materiale, arzând doar funinginea depusă în interiorul coșurilor de fum.
Pompierii militari reamintesc însă bihorenilor că astfel de evenimente se pot solda cu mari pagube materiale și uneori, din nefericire, cu persoane rănite sau chiar cu pierderi de vieți omenești, iar pentru preîntâmpinarea acestor situații, coşurile de fum trebuie curăţate periodic (în mod obligatoriu la începutul sezonului rece), verificate și reparate (dacă este cazul) de persoane specializate şi autorizate. De asemenea, în podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lui sunt materiale combustibile. Totodată, coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului cu 25 cm, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.
nov. 19, 2024 0
nov. 14, 2024 0
nov. 14, 2024 0
nov. 13, 2024 0
nov. 21, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0