Actualizat noiembrie 20th, 2024 11:58 PM
aug. 10, 2022 Adrian Popa Actualitate 0 951 vizualizari
O fetiță, în vârstă de doi ani, a fost salvată de pompierii orădeni, după ce micuța a rămas blocată într-un apartament situat pe strada Spartacus din municipiu.
Marți, 9 august, în jurul orei 18.00, o femeie a solicitat, prin Sistemul Unic 112, intervenția echipajelor specializate pentru salvarea fiicei sale, care rămăsese blocată în locuința situată la etajul 2 al unui bloc de pe strada Spartacus din Oradea, micuța închizând accidental ușa apartamentului, după ce mama ei ieșise în casa scării. De asemenea, apelanta a precizat că fetița era agitată și plângea, precum și faptul că ferestrele apartamentului erau deschise, fapt ce constituia un potențial pericol pentru micuță.
La adresa indicată au fost mobilizați imediat, pompierii militari din cadrul Detașamentului 2 Oradea, care, utilizând scara culisabilă, au pătruns rapid, prin fereastra balconului, în locuință. Ajunşi în interior, salvatorii au deblocat ușa apartamentului, redând-o pe fetiță, teafără, mamei şi înlăturând astfel, pericolul producerii unui eveniment nedorit.
Recomandările pompierilor bihoreni pentru siguranța celor mici
În scopul prevenirii accidentelor casnice, care ar putea amenința sănătatea și viața copiilor, pompierii militari bihoreni recomandă părinților, bunicilor și tutorilor legali să-i supravegheze în permanență pe cei mici și să înlăture potențialele pericole.
Astfel, pentru eliminarea riscului de cădere de la înălțime a copilului:
Închideți ferestrele în încăperile unde copilul are acces! Când aerisiți locuința, stați în preajma copilului sau utilizați sistemul de deschidere pe verticală a ferestrei;
Nu amplasați în balcon sau lângă ferestre: mese, scaune, dulăpioare sau orice alte obiecte pe care copilul s-ar putea urca pentru a ajunge la fereastră sau pe marginea balconului deschis;
Plasele pentru insecte de la ferestre se deschid foarte ușor, iar dacă cel mic/cea mică s-ar sprijini de plasă, ar cădea în afară, de aceea este important să respectați aceleași precauții ca în cazul ferestrelor fără plase de țânțari.
De asemenea, pompierii militari vă recomandă:
Păstrați în locuri inaccesibile copiilor: chibriturile, brichetele, aprinzătoare aragaz, substanțe toxice, soluții de curățat, medicamente etc.!
Fixați o ușiță provizorie la scările din interiorul locuinței, atât în partea de sus, cât și în partea de jos!
Asigurați-vă că toată mobila din casă și electrocasnicele mari sunt stabile și nu prezintă riscul de a cădea peste copil!
Montați apărători la colțurile ascuțite ale mobilei!
Depozitați obiectele ascuțite din casă și gospodărie, în locuri sigure unde cei mici nu au acces!
Asigurați protecția prizelor din locuință, întrucât cei mici sunt tentați să introducă diferite obiecte în găurile prizelor și se pot electrocuta! Utilizați prize cu capace sau montați apărătoare pentru prize care pot fi găsite în magazinele de profil!
Acoperiți cu capace grele fântâna și orice recipiente mari cu apă sau cu alte lichide, din casă sau din curte!
Nu lăsați vase cu apă sau alte lichide ori mâncăruri fierbinți pe aragaz, podea, masă sau în alte locuri accesibile copiilor mici: în momentul în care le-ați luat de pe foc, puneți-le în locuri unde copilul nu ajunge.
Totodată, în scopul protejării celor mici este important să stabiliți reguli de siguranță și să vă învățați copiii să le respecte, exersându-le împreună.
nov. 14, 2024 0
nov. 13, 2024 0
nov. 08, 2024 0
oct. 28, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0