Clubul Marile Cărți, în parteneriat cu Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea organizează „CONFERINȚA ATEISM SAU CREȘTINISM? IISUS LA NICEEA”, care va avea loc miercuri, 13 aprilie, de la orele 18.30, în Sala de conferințe a Muzeului Țării Crișurilor, Str. Armatei Române, nr. 1/A. Aceasta va fi urmată de lansarea cărților Iisus la Niceea și Light from Light ale scriitorului Mihail Neamțu, fondatorul Clubului Marile Cărți.
Evenimentul propune o călătorie spirituală între sacru și profan, în cadrul căruia vor vorbi despre implicația pe care curentul ateist și relevanța creștinismului le au asupra lumii noastre, filosoful și teologul Mihail Neamțu, părintele Florin Tomoioagă și pastorul Ghiță Mocan.
„Clubul Marile Cărți a luat naștere din dorința de a redescoperi tihna și intimitatea unei conversații necenzurate despre Dumnezeu, suflet, istorie și condiția umană. Împreună cu membrii comunității noastre ne-am dorit să ne întoarcem la Cuvânt, să redescoperim narațiunile din marea bibliotecă și să îi reîntâlnim pe acei autori care ne vindecă, ne înțelepțesc și ne inspiră. Cărțile sunt pentru noi o hrană lăuntrică și o sursă a fericirii. Iar într-un an de zile Clubul Marilor Cărți a devenit comunitatea oamenilor pasionați de creșterea spirituală, intelectuală și profesională”.
Mihail Neamțu este un teolog, intelectual și om politic din România, născut în Făgăraș (Brașov). A absolvit cursurile liceale în Arad între 1992-1996, timp în care a activat în cadrul revistei Laboremus. În anul 2000 acesta a devenit licențiat în filosofie, pentru ca în 2005 să fie licențiat al Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. În anul 2002 obține titlul de Master of Arts în domeniul Patristicii din partea Universității din Durham, unde între 2005-2006 este Research Fellow, iar între 2006-2007 este Guest of the Rector la New Europe College. În anul 2008, obține titlul de doctor în Teologie, cu o lucrare ce a tratat problematica lui Hristos în concepția Părinților niceeni și despre eshatologia Părinților deșertului. Ulterior, Mihail Neamțu a urmat cursuri post-universitare la Washington DC.