Actualizat aprilie 7th, 2025 12:34 PM
dec. 18, 2018 Daniel Ardelean Actualitate, Frontpage 0 3973 vizualizari
Județul Bihor este una dintre minunățiile României, pe care cei mai mulți conaționali uită să o treacă pe lista cu „lucruri de făcut“. 7.467 km² de o frumusețe rară, care ascunde tradiție, locuri unice, priveliști pitorești, armonie și voie bună. Dacă vă hotărâți vreodată să vizitați acest mic Rai din România, va trebui să începeți cu Oradea, Reşedință de Județ, care îmbină istoria cu modernul.
Oradea este un oraș extrem de primitor, cu peste 60 de hoteluri luxoase, pregătite să primească oaspeți noi, un oraș care nu doarme niciodată și totodată care inspiră calmul, liniștea și frumusețea. Orădenii pun la dispoziția turiștilor o mulțime de activităti nocturne, inclusiv jocuri de noroc, cum este Ramada Casino Lounge. În cazul în care nu mai găsiți locuri la Hotelul Ramada, vă puteți caza la Hotel Elite Boutique Spa. Iar în cazul în care vreți totuși să vă bucurați de jocuri de noroc, în timp ce vă răsfățați cu tratamente diferite de întinerire și relaxare, puteți selecta oferte dacă vizitaţi această pagină.
Dacă v-ati programat concediul cândva prin primăvară, atunci trebuie să începeți cu fostul Muzeu al Țării Crișurilor. Grădina Muzeului împodobită de magnoliile înfloritoare este exact ceea ce vă trebuie să începeți o zi minunată. După ce ați luat un mic dejun copios la una din cafenelele de pe strada Republicii, trebuie să vă faceți planul cum să atingeți toate obiectivele istorice din Piața Unirii. Centrul istoric nu are nimic de a face cu niciunul dintre orașele din România, chiar ai spune că ești pe undeva pe afară, într-o țară din vestul Europei, unde fondurile de la buget sunt folosite cu simț de răspundere și iscusință.
Palatul Vulturul Negru, Palatul Ulmann, Palatul Moskovits, Palatul Deutsch, Palatul Füchsl, Teatrul Regina Maria, Cetatea Oradea, Biserica cu Lună, Sinagoga Neologă Sion sunt doar câteva dintre bijuteriile acestui oraș, care vin cu o istorie bogată dar și cu multe pățanii de povestit. Un sfârșit se săptămână nu vă este suficient dacă vreți să descoperiți această bogăție din patrimoniul României, denumit de altfel și orașul Art Nouveau.
Dacă tot am stabilit că o să aveți un concediu mai lung și după ce vă încărcați bagajul intelectual cu istoria celui mai frumos oraș din România, mai rămâne să gustați puțin și din frumusețiile Bihorului.
Peştera Meziad este una dintre cele mai frumoase peșteri din țară, care găzduiește istoria oamenilor primitivi, din era paleolitică și neolitică, poveștile urșilor din caverne și în același timp este gazda a 13 specii de lilieci care coexistă în România. Peștera din comuna bihoreană Remetea este de interes mondial, fiind una dintre cele mai frumoase din toată Europa, iar ultima descoperiere constă într-un craniu uman care datează de peste 6 500 ani. Conform spuselor speologului Viorel lascu, într-un interviu acordat revistei adevarul.ro, amenajarea locului a fost facută cu mare atenție, în așa fel încât să fie păstrat mediul natural.
Padiș, un izvor de sănătate, este o zonă turistică din Parcul Natural Apuseni și include 3 obiective turistice – Poiana Vărășoaia, Poiana Florior si Cetățile Ponorului. Această rezervație naturală se întinde pe suprafața a trei județe, Bihor, Alba și Cluj, și este unul dintre cele mai potrivite locuri pentru iubitorii de munte.
Stâna de Vale, același loc mirific de unde se îmbuteliază apa Izvorul Minunilor, este o stațiune de tratament, datorită aerului ionizat și apelor minerale.
Peștera Gheţarul de la Focul Viu, deține locul 3 în topul ghețarilor subterani din România. Peștera și-a preluat denumirea datorită razelor de soare care pătrund printr-un horn natural.
Cascada Bohodei este cea mai mare cascadă din Munții Apuseni, situată în Munții Bihor și are o înălțime de 80 m. Cascada, care în mod normal ar trebui să aibă o cădere verticală, se prelinge de-a lungul versantului, pe treptele formate din stâncă.
Valea Sigheșului, localizată in partea vestică a Munților Bihor, este un peisaj mirific, cu numeroase peșteri, chei salbatice, versanți verticali și priveliști care vă taie răsuflarea. Dacă nu sunteți acel turist care deține un cort, puteți înnopta oricând la unul dintre sătenii prietenoși și ospitalieri din satul Sighiștel.
Să fim cinstiți acum, concediul de o săptămână nu o să vă ajungă să cunoașteți Bihorul și minunățiile pe care le oferă, dar puteți planifica mai multe plecări, pe regiuni și în funcție de anotimp. Faceți o listă cu puncte de atins pentru următoare plecare și drum bun!
apr. 07, 2025 0
apr. 07, 2025 0
apr. 07, 2025 0
apr. 07, 2025 0
apr. 07, 2025 0
apr. 07, 2025 0
apr. 07, 2025 0
apr. 07, 2025 0