Actualizat noiembrie 23rd, 2024 9:40 PM
nov. 14, 2017 Andrei Şandor Actualitate, Învăţământ 0 3093 vizualizari
Prima zi a Săptămânii Altfel de la Liceul de Arte din Oradea s-a lăsat cu abandonarea de către elevii unei clase a instrumentelor muzicale şi pensulelor. Copiii şi-au arătat talentul în arta culinară şi, împărţiţi în grupuleţe, au realizat diverse preparate. Unele mai apetisante decât celelalte. Dar gustoase toate. Chef-ii au fost elevii din a VII-a B, primele laude pentru realizările din bucătăria improvizată venind în engleză de la dirigintă, prof. Cosmina Balint, care le predă tainele limbii lui Shakespeare.
Elevii, care au avut parte de o zi de şcoală mult mai pe placul lor decât, s-au împărţit în mai multe ţări: România (Alex Todor, Klaris Buzlea, Adriana Pop, Olivia Mitele, Romică Chereji, Alex Iuhas), Statele Unite ale Americii (Giulia Pop, Denisa Vlad, Alexandra Oegar, Alma Mihai, Alex Galea, Andrei Fordon), Italia (Daria Fericel, Denisa Briscan, Michelle Boscardin, Iasmina Jii) și Grecia (Denisa Andor, Marisa Barbus). De aici mâncăruri delicioase precum produse românești 100% bio (aduse de unul dintre copii, inclusiv pâine făcută de bunica de la țară), prăjitură „Valurile Dunării”, zacuscă, waffles, cheesecake, muffins, hamburgeri, buritto, salată grecească, lasagna şi tiramisu. Degustarea celor realizate de copii a fost cel puţin la fel de intensă precum procedeul de gătire. Ce nu s-a consumat a fost împărţit şi dus acasă pentru ca şi alţii să se poată bucura de savorile internaţionale.
Clasa a VII-a B a Liceului de Arte are o săptămână de Şcoala Altfel plină: vor face cunoştinţă cu „bunătăţile” Muzeului Iluziilor, vor face jocuri sportive şi apoi, până vineri, vor fi plecaţi în excursie la Arieşeni.
nov. 23, 2024 0
nov. 23, 2024 0
nov. 23, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 23, 2024 0
nov. 23, 2024 0
nov. 23, 2024 0
nov. 22, 2024 0