Actualizat noiembrie 22nd, 2024 6:50 PM
mart. 08, 2018 Andrei Şandor Actualitate, Politică 0 1792 vizualizari
Într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL, consilierul judeţean Sebastian Lascu a ţinut să clarifice (încă o dată, după multele schimburi de replici de pe Facebook) cum stă treaba cu proiectul containerelor speciale pentru igiena celor ce fac camping în cele mai accesate zone turistice. De fapt, liberalul a povestit saga proiectului şi a descris cu lux de amănunte cum nu a fost sprijinit de Executivul CJ, acuzându-l pe preşedintele Pasztor Sandor de abuz în serviciu deoarece udemeristul a refuzat, cu încălcarea legii, să pună pe ordinea de zi o propunere care întruneşte, susţine Lascu, toate condiţiile legale.
Potrivit tânărului politician, necesitatea instalării de puncte de igienă este obligatorie în condiţiile în care a crscut mult numărul de turişti şi există un număr redus de campinguri autorizate, deşi mulţi apelează la aşa ceva. De aici quasi obligaţia ca forul judeţean să se ocupe de achiziţionarea de container(e) modulare cu apă, WC, cu conectare la curent sau la fosă septică (acolo unde nu se poate curent). Sigur, aşa vede lucrurile alesul de la PNL, care a precizat joi (8 martie) că proiectul său prevede amplasarea, într-o primă fază, a 3 asemenea facilităţi. Pentru a-i ajuta pe cei de la judeţ, Sebastian Lascu a cerut ofertă de preţ de la un producător şi a comandat o schiţă de la un birou de arghitect. Cum, între timp, liberalului i-au răspuns deja public vicepreşedinţii Ioan Mang şi Traian Bodea, ambii considerând că, dincolo de chestiunile de lipsă a terenului necesar, un astfel de proiect ar trebui să fie mai degrabă un business privat fără aport de la CJ, Sebastian Lascu şi-a argumentat poziţia: „Susţin că varianta cea mai bună ar fi aprobarea proiectului în CJ, iar administrarea containerelor să fie făcută de judeţ. CJ are Arhitec-şef, are departament tehnic, are departament care ar putea face licitaţie pentru fiecare dintre cele 3 locaţii propuse; s-ar obţine un preţ mult mai bun şi ar fi o arhitectură unitară”, crede politicianul liberal.
Un mare of al acestuia este că Executivul – Pasztor Sandor, de fapt – refuză să includă pe ordinea de zi acest proiect, deci liderul CJ este arătat cu degetul: „Ar putea fi reclamat pentru abuz în serviciu pentru că avea obligaţia să îl includă pe ordinea de zi”, spune Lascu. Fostul consilier local orădean menţionează că a venit chiar şi cu variante pentru terenurile necesare, arătându-le celor de la CJ Bihor că şi primăriile de rigoare ar cere o asemenea investiţie. „S-ar putea face un contract de superficie sau alt act legal între CJ sau primăria care are terenul. Ar fi şi o garanţie pentru ducerea la bun sfârşit a investiţiei. Şi primăriile ar fi de acord, fiind dispuse să facă racordările la apă/canal”, a mai spus Sebastian Lascu.
Cât despre eventualele piedici financiare, liberalul a făcut calculele: un asemenea „aşezământ” ar costa vreo 30.000 euro. Comunele nu au bani pentru a face aşa ceva, atâta timp cât au alte probleme de infrastructură edilitară şi/sau rutieră. „Ar fi mai uşor pentru CJ să facă investiţiile, sumele nefiind foarte mari în comparaţie cu bugetul instituţiei. Dacă au avut bani pentru maşini noi şi pentru iluminat de sărbători de iarnă, ar putea găsi bani şi pentru aşa ceva”,a conchis consilierul judeţean Lascu.
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0