Actualizat noiembrie 21st, 2024 5:37 PM
mai 01, 2011 Andrei Şandor Învăţământ 0 2285 vizualizari
Manifestare interesantă vineri, 29 aprilie, la Liceul „Don Orione” din Oradea. Elevii din clasele a X-a A și a X-a B și-au pus în aplicare ideile culinare și au pus în practică proiectele de afaceri realizate pe grupe în cadrul orelor de Educaţie Antreprenorială. Acțiunea a fost coordonată de profesoara Flavia Oprean. După cum relatează directorul școlii, Martin Miheller, elevii implicați au pornit „afaceri” legate de stomac: vânzare pizza, vânzare clătite, gogoşi, salam de biscuiţi, limonadă şi ice tea. „Aceste companii exerciţiu au fost aduse la viaţă pentru a-i pune pe elevi în situaţia dezvoltării unei idei de afaceri şi realizării unui plan de afaceri atent structurat. De-a lungul semestrului al II-lea au fost atinse elementele teoretice ale iniţierii şi dezvoltării unei afaceri, elevii putându-se baza pe aceste informaţii în vederea construirii unei afaceri reuşite”, spune directorul Liceului „Don Orione”. Prin activitatea de vineri (care a început cu însușirea teoriei de business) s-a urmărit dezvoltarea spiritului antreprenorial al liceenilor, creşterea interesului acestora pentru mediul de afaceri, dezvoltarea unui spirit critic privind condiţiile economice actuale și educarea din punct de vedere social. Conducerea liceului orădean se arată dispusă să mai inițieze asemenea proiecte prin care elevii pot dobândi abilități practice care să le fie de folos în viața activă de după școală.
iun. 10, 2017 0
apr. 08, 2016 0
mart. 19, 2016 0
apr. 08, 2015 0
nov. 19, 2024 0
nov. 18, 2024 0
nov. 13, 2024 0
nov. 13, 2024 0