Actualizat noiembrie 21st, 2024 5:37 PM
apr. 20, 2011 Andrei Şandor Actualitate 1 4052 vizualizari
Evenimentul anual, prin care greco-catolicii orădeni refac drumul parcurs de Iisus pe Golgota, Calea Crucii, s-a desfășurat miercuri seara (20 aprilie), pe dealul cunoscut drept Ciuperca. Începând cu ora 19, în frunte cu episcopul Virgil Bercea, zeci de credincioși au mers pe urmele Mântuitorului interpretat cu brio de un tânăr. Echipat corespunzător, iar apoi dezechipat pentru a respecta întru totul ultimele momente din viața Lui pământeană, cel care a personificat Fiul lui Dumnezeu a avut parte și de escortă romană cu toată recuzita de rigoare: lănci, bici etc. Nu departe de vârful dealului Ciuperca (cel care pentru această seară s-a transfornat dealul calvarului), organizatorii, ca în fiecare an, au amplasat locul de răstignire. Înainte să se ajungă acolo, întregul alai s-a oprit pentru a marca toatee cele 14 așa zise stațiuni: de la judecată și condamnare la moarte, trecând prin cele trei căderi sub greutatea crucii și prin pironire/moarte pe cruce și ajungând la înmormântare. Evenimentul de miercuri seara a avut loc prin implicarea părinţilor franciscani de la Mănăstirea Maica Domnului, dar și cu sprijinul grupului de tineri „Allegria” al parohiei greco-catolice.
[nggallery id=122]
apr. 10, 2017 0
mart. 28, 2017 0
mart. 23, 2017 0
dec. 06, 2016 0
nov. 21, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0
Andrei!
Tu carui cult ii apartii? Dar nu are importanta. Dai dovada ca nu esti crestin dupa stilul in care ai compus articolul (in special titlul). Daca esti crestin ar fi bine sa mai dai pe google sa te informezi putin. Calea Crucii nu este o inventie a Bisericii Greco Catolice. Este drumul parcurs de Isus Cristos de la Pilat pana pe Golgota. Este drumul pe care au mers de nenumarate ori Sf. Maria, Sf. Apostoli si cei care l-au acceptat pe Isus. Este drumul facut de milioane de pelerini care au ajuns la Ierusalim pentru a vedea si poate a revedea Via Dolorosa in cei 2000 de ani ai erei crestine. Faptul ca Biserica Ortodoxa actuala nu practica aceasta devotiune in zilele noastre nu inseamna ca face parte si din bogatia traditiei ortodoxe. Pana in 1054 Biserica Ortodoxa si Catolica a fost UNA si in consecinta TOATA TRADITIA PRIMULUI MILENIU CRESTIN ESTE COMUNA.
**Prieteni dragi, de vreţi să vă pregătiţi pentru viaţă şi să nu aveţi surprize, bune sunt studiile, bună e ingineria şi mai bună meseria – brăţară de aur -, bune-s tehnica dentară şi sudura, bune sunt limbile străine şi biblioteconomia, dar după cum cea mai rapidă cale pentru a înţelege ce se întîmplă astăzi este a studia sfîrşitul imperiului roman -Montesquieu, Gibbon, Mommsen, Ferrero, dar mai ales Rostovţev – tot aşa cea mai sigură metodă pentru a evita surprizele în viaţă şi a le putea face faţă cu oarecare calm, cea mai temeinică pregătire este studiul Calvarului şi al Golgotei. Asta e şcoala practică şi tehnică, asta e adevărata şcoală profesională a meseriei de om în lume”. (.)SCOALA CRUCII din Jurnalul fericirii- de Parintele Nicolae Steinhardt evreu convertit la ortodoxie