Actualizat noiembrie 21st, 2024 5:37 PM
mart. 14, 2012 Andrei Şandor Actualitate 0 2172 vizualizari
După o apariție dramatică în emisiunea La Ordinea Zilei de la Antena 3, în care a făcut referiri și la faptul că a ales să facă greva foamei în speranța că organismul ei va ceda și ea nu va mai fi nevoită să sufere din cauza salariului mic pe care îl ia, șefa sindicatului Forum de la Consiliului Județean Bihor a încheiat această formă de protest. Kiss Judit (foto) a trimis un comunicat în cursul serii de marți, 13 martie, în care anunță: „Mulțumind pentru interesul dovedit în sprijinul cauzei salariaților CJ Bihor și apreciind atitudinea încurajatoare a colegilor, vă aduc la cunoștință că încetez greva foamei, considerând că prin această formă de protest am reușit să exprim mesajul îngrijorător al celor pe care îi reprezint”.
În emisiunea de ieri de la Antena 3, Kiss Judit a declarat că, personal, ia 300 lei/lună, bani care nu îi ajung nici pentru plata ratei de bancă, în contul unui credit luat pentru cumpărarea locuinței. Șefa de sindicat susținea că este ajutată de fiicele ei și de „un prieten” care îi face cumpărăturile. Kiss le-a spus realizatorilor emisiunii La Ordinea Zilei că ea nu a mai fost „de luni de zile” să facă cumpărături”, trăind literalmente de la o zi la alta și asta din cauza tăierilor de leafă și a deciziei Curții de Conturi, care le cere acum angajaților restituirea diverselor sporuri și premii primite.
Subiectul situației salariaților de la CJ Bihor a fost discutată și la Antena 1 Oradea, în emisiunea Kilmetrul 0, ediția de ieri. Președintele Radu Țîrle a declarat că „situația este disperată, dar greva foamei liderului sindical este un gest de protest extrem
care nu este susținut de angajați”. Potrivit spuselor șefului CJ Bihor, referitor la greva care trebuia să aibă loc începând de luni, o parte dintre semnatarii pentru protest au cerut scoaterea din grevă și pontarea ca prezenți la serviciu. Mai mult, Țîrle o acuză pe lidera de sindicat că a întocmit liste în alb pe care angajații le-au semnat fără să știe cî în capul listei va apărea că intră în greva foamei. „Fiind angajați la stat, ar fi trebuit să anunțe prima data ITM-ul, care trimitea un mediator și apoi se aproba greva”, a precizat Radu Țîrle. Potrivit președintelui, CJ Bihor este în aceași situație și cu alte 20 de consilii județene România. „Banii luați de angajați pentru cele 2 sporuri care nu s-au acordat legal trebuie recuperați în termen de 3 ani, inclusiv de la angajații care au plecat din CJ”, a informat președintele, care subliniază că el personal riscă dosar penal în caz că nu face totul pentru recuperarea creanțelor. „Curtea de Conturi a câștigat procesul și la Oradea, și la București și doar o amnistie guvernamentală ar putea salva situația”, a mai relatat Țîrle. De altfel, liderul județului a și cerut acest lucru într-un Memoriu alaltăieri primului ministru.
mai 30, 2024 0
mai 26, 2024 0
mai 16, 2024 0
apr. 30, 2024 0
nov. 21, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0