Actualizat noiembrie 20th, 2024 11:58 PM
mai 17, 2019 Daniel Ardelean Actualitate 0 2019 vizualizari
Aflat în vizită de lucru pentru a doua oară în Bihor, Ioan Deneș, ministrul Apelor și Pădurilor a susținut, joi, o conferință de presă în cadrul căreia a anunțat programul de investiții în județ cu lucrările care beneficiază de finanțare în 2019.
Programul ministrul în județul Bihor a început dis de dimineață, cu o deplasare la Primăria Sânmartin, acolo unde acesta s-a întâlnit cu primarul comunei, Cristian Laza, pentru a discuta despre posibilitatea transferului pădurii din Băile Felix din proprietatea Romsilva către Primăria Sânmartin. Această inițiativă îi aparține edilului, care a anunțat încă de la începutul anului că dorește să acceseze fonduri europene pentru construirea unui parc de aventură în pădurea din stațiune. Însă, pentru a realiza acest lucru, pădurea trebuie să se afle în proprietatea unității administrativ-teritoriale.
Înainte de a merge în teren pentru monitorizarea lucrărilor în curs de execuție din Bihor, ministrul a susținut o conferință de presă la sediul Instituției Prefectului județul Bihor, alături de conducerea Consiliului Județean Bihor, reprezentată de președintele Pásztor Sándor și vicepreședintele Ioan Mang, prefectul Ioan Mihaiu, directorul general al Agenției Naționale ,,Apele Române”, Victor Sandu și directorul Gheorghe Mihăilescu, de la Romsilva.
În cadrul întâlnirii cu jurnaliștii, Deneș a precizat că bugetul alocat județului pentru investiții în ape și păduri este, în anul 2019, în valoare de 53 milioane lei, (43,5 milioane pentru gospodărirea apelor și 9,5 milioane pentru păduri). ,,Această sumă clasează Bihorul pe poziția a doua în topul județelor cu cel mai mare buget pentru lucrări hidrotehnice, după Maramureș”, a precizat ministrul. Ioan Mang a dat asigurări ca acești bani sunt prevăzuți în buget, astfel încât lucrările nu se află sub semnul întrebării.
Ioan Deneș a mai informat că anul acesta vor fi încheiate lucrările pentru amenajarea Văii Dobricionești, reabilitarea și punerea în siguranță a Văii Izvor, amenajarea Văii Nimăiești, acumulare nepermanentă Ginta și amenajarea Văii lui Vasile. Acesta a reamintit că se lucrează la încă de la finalul anului trecut pentru punerea în siguranță a barajului Leșu, obiectiv pentru care numai în 2019 au fost alocați 10 milioane lei. Referitor la situația de pe Barcău, Pásztor Sándor a precizat că ,,după punerea în funcțiune, în 2010, a barajului de la Suplacu de Barcău, probleme de acolo au fost rezolvate în integralitate”.
În ceea ce privește pădurile, au fost alocați 9,5 milioane lei pentru județul Bihor, 5 milioane lei fiind destinați lucrărilor de regenerare.
Vizita ministrului Apelor și Pădurilor în Bihor se încheie în seara zilei de joi, după efectuarea vizitelor pe șantier.
nov. 19, 2024 0
nov. 14, 2024 0
nov. 13, 2024 0
nov. 13, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0