Actualizat aprilie 2nd, 2025 10:21 PM
aug. 22, 2013 Andrei Şandor Politică 0 1822 vizualizari
Coordonatorul aripii bihorene a Partidului Mișcarea Populară (PMP), formațiune care încă mai așteaptă binecuvântarea Tribunalului pentru a fi înființată cu acte în regulă, Mircea Matei, s-a prezentat (din nou) în fața presei, a doua zi după un gest similar al Fundației Mișcarea Populară (link). Politicianul spune că este vorba „nu despre un nou partid”, ci despre „un altfel de partid”. Precum colegii săi din Fundația cu același nume, partea politică a Mișcării Populare mizează pe oameni care încă nu au fost implicați în astfel de activități, profesioniști în domeniile lor și care, până acum, nu au avut ocazia să se manifeste conform crezului lor. Care crez: cel creștin-democrat și clasic liberal. În centrul atenției PMP, spune orădeanul Matei (fost lider al PDL Oradea și ex-președinte ANRSC), se va afla clasa de mijloc a României, acea pătură de cetățeni care muncesc cinstit și își plătesc dările către stat, cei care nu stau cu mâna întinsă pentru diverse ajutoare și facilități. „Ceea ce promovăm noi, ca set de valori, vine într-o oarecare contradicție cu ceea ce se întâmplă în politica românească actuală”, a declarat joi Mircea Matei, cu referire la așa numitele „politici de gașcă”. Principalul instrument de selecție va fi meritocrația, cu accent pe individ și pe dezvoltarea individului, a explicat coordonatorul PMP Bihor, fără să uite că patriotismul și tradițiile noastre vor fi și ele pe stindardul formațiunii, alături de valorile europene și euro-atlantice. Colaborarea cu Fundația Mișcarea Populară va însemna preluarea de la aceasta din urmă a schemelor de politici publice elaborate în urma dezbaterilor și consultărilor cu mediile neimplicate politic, precizează Matei, știind că multă lume ar putea fi confuză cu privire la existența în paralel a două entități cu (aproape) același nume. Conform fostului democrat-liberal, transparența va fi un element cheie pentru PMP, iar o dovadă în acest sens va fi modul în care membrii vor putea deveni candidați la diverse funcții publice. Mircea Matei a explicat azi că, pentru ca o anumită persoană să intre în bătălia politică (locală sau națională), el va trebui, mai întâi, să aibă susținerea a minimum 5% din membrii Colegiului electoral din care face parte. Apoi, candidatura va fi supusă votului tuturor membrilor de partid din acel colegiu. De asemenea, președintele partidului va fi ales prin scrutin intern general. Statutul PMP prevede că alegerile interne la nivel local, județean și național vor fi organizate la cel mult 90 de zile după alegerile parlamentare. Adică perioadele de interimat, dacă va fi cazul, nu vor fi foarte lungi.
PMP Bihor este pe punctul de a-și amenaja sediul, despre care Mircea Matei crede că va fi funcțional în luna septembrie. Bihorenii interesați de partid sau care vor din start să se înscrie își pot trimite datele de contact și CV-ul prin E-mail (pmpbihor@yahoo.com), ei urmând să fie contactați. „Ne propunem ca în această toamnă să avem organizații în municipiile și orașele din județul Bihor, iar ulterior să mergem spre mediul rural”, a mai spun coordonatorul filialei. Matei nu a dorit să dea nume ale unor oameni care vor face parte din echipa de conducere a PMP Bihor, ținând să menționeze doar că la județ vor fi 7 persoane în board, iar la municipiu 5 persoane. Opinia publică va afla luna viitoare despre cine este vorba.
La conferința de presă inedită de joi, Mircea Matei s-a afișat în părculețul din fața Arenei „Antonio Alexe” și, în conformitate cu sigla partidului și cu cele întâmplate la lansarea națională a PMP, le-a adus mere jurnaliștilor prezenți.
[nggallery id=1772]
mart. 31, 2025 0
mart. 28, 2025 0
mart. 28, 2025 0
mart. 27, 2025 0
mart. 19, 2025 0
dec. 02, 2024 0
nov. 25, 2024 0
nov. 25, 2024 0