Actualizat noiembrie 21st, 2024 5:37 PM
iul. 14, 2015 Andrei Şandor Actualitate 2 6495 vizualizari
De câteva zile, pe un cont de Facebook creat nu demult, a apărut un text care aruncă o lumină extrem de proastă asupra celui mai mare spital din Bihor. Conform celor publicate sub „pseudonimul” România Funerare, Spitalul Județean de la Oradea ar fi un loc de negoț, marfa fiind formată din cadavrele persoanelor decedate în unitatea medicală.
De fapt, ar fi vorba despre o adevărată rețea pusă la punct cu complicitatea unor brancardieri, autopsieri și a unor angajați ai Secției ATI. Dând doar niște prenume (care ar putea fi și fictive), autorul (sau autorii) textului acuzator arată cu degetul mai ales spre doi brancardieri ce ar avea legătură cu o firmă de pompe funebre. Aceasta, înființată de fratele unui autopsier, ar pune mâna pe clienți tocmai datorită legăturilor neortodoxe pe care le are cu personalul unității medicale, oamenii de acolo având acces la datele privind pacienții care decedează, respectiv la datele de contact ale familiei. Rudele persoanei decedate sunt, chipurile, contactate telefonic în vederea derulării procedurilor privind înhumarea.
În multe cazuri, potrivit acuzatorilor anonimi, familia îndoliată e anunțată că respectiva firmă are contract exclusiv cu Spitalul Județean pe această temă, iar oamenii, fiind într-un moment dificil al vieții lor, nu pun la îndoială cele auzite și acceptă să devină clienții firmei necinstite. Mai mult decât atât, ar fi fost cazuri în care cei care sunau la rudele pacienților decedați s-au recomandat ca fiind medici ai Spitalului Județean. Cu nume. În unele situații, ei susțineau că se numesc dr. Cacuci sau dr. Maghiar (n.b.: foști medici de la Județean, actualmente patroni ai Spitalului „Pelican”), iar mai nou numele utilizate ar fi dr. Cionca, dr. Precup sau dr. Sabău.
Există și suspiciunea că unii bolnavi sunt ajutați să moară pentru ca firma cu pricina să aibă clienți cât mai mulți. Potrivit sursei citate (link), mai multe firme de pompe funebre au făcut o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, procurorii urmând să meargă pe fir și să vadă dacă este sau nu vorba despre o grupare organizată, așa cum spun reclamanții.
L-am întrebat pe managerul Gheorghe Carp despre acest presupus caz care, dacă s-ar dovedi că e adevărat, ar fi scandalos. Directorul general al Spitalului Județean a declarat pentru bihorstiri.ro că, într-adevăr, autoritățile competente l-au înștiințat despre o anchetă pe acest subiect. Potrivit lui Carp, este vorba despre o luptă între firmele de pompe funebre din Oradea. Totodată, managerul spune că le-a comunicat celor vizați de acuze că vor fi dați afară dacă se confirmă reclamațiile.
iul. 08, 2024 0
dec. 11, 2023 0
apr. 27, 2023 0
dec. 21, 2020 0
nov. 21, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0
Asa este. Te suna de doua ori sa iti spuna ca ti-a murit tatal si al doilea apelant iti vinde si firma de pompe funebre. Bagati undeva…la racoare. Asta ar merita.
La fel si distinsa doamna Carmen Pantis pentru faptele ilegale si imorale ce ii apartin. Pentru cum face publice in presa numele donatorilor si receptorilor, pentru cum se prezinta in fata apartinatorilor doar cand e miros de organe dar se da drept doctor ce incearca sa salveze acea viata. Pentru cum te suna si e dispusa sa vina si la tine acasa sa te convinga sa semnezi, Stiam ca ma va suna dinainte de a primi apelul, Am fost avertizat ca va fi „agresiva” in abordarea ei si asa a fost. Dar cel mai tare ma deranjeaza ca se acopera crime din neglijenta la terapie intensiva si se da vina pe rezidenti. Dar doctorii ce trebuie sa fie de garda si nu apar cu zilele de ce nu raspund profesional si penal daca moare cineva? Cine ar trebui sa ii supravegheze?
Aceste firme capusa ar fi profitat cu atat mai mult de unirea cu Simartin deoarece populatia sinmartineasca este imbatranita si mult mai aproape de momentul trecerii in nefiinta decat oradenii de rand. Ne ingroapa pe toti, asta e scopul si nu sa dam o palma Timisoarei asa cum s-a promis