Actualizat noiembrie 22nd, 2024 6:50 PM
apr. 26, 2014 Andrei Şandor Actualitate 0 1250 vizualizari
Parcă din ce în ce mai mult ne apropiem de scenariul diabolic prezentat anul trecut de Mircea Matei, în privința noii centrale termice de la Oradea (link). Cea care ar urma să fie achiziționată prin celebrul proiect pe POS Mediu. Licitația a fost în curs și urma adjudecarea. Doar că firma Romelectro a reușit să suspende procedura, hotărârea fiind luată de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC). Printr-o decizie emisă de CNSC în Săptămâna Mare (17 aprilie), firma menționată (asociată cu Istroenergo Group pentru adjudecarea contractului referitor la implementarea proiectului sursă la Cet Oradea) a obținut „suspendarea procedurii de atribuire, până la soluţionarea
pe fond a prezentei contestaţi”. De asemenea, potrivit Deciziei, Municipalitatea orădeană este nevoită să înlăture cerinţa nelegale din cadrul unei solicitări de clarificare; cerința cu pricina, probabil considerată restrictivă (n.b.: lucrări similare „…care au fost executate în ultimii 3 ani”), spune instituția responsabilă de soluționarea contestațiilor, „încalcă prevederile fişei de date a achiziţiei şi modificarea în consecinţă a acestei clarificări şi a oricărei alte clarificări ce conţine cerinţa criticată”. În același timp, Primăria Oradea trebuie să evalueze conformitatea ofertelor depuse „din punct de vedere al cerinţelor minime de calificare privind experienţa profesională generală”.
În 10 zile de la primirea adresei oficiale a CNSC, administrația locală mai este obligată „să aducă la cunoştinţa tuturor operatorilor economici interesaţi modificările intervenite”. Citiți Decizia CNSC. Cu alte cuvinte, practic, întreaga procedură de evaluare a tuturor ofertelor conforme depuse pentru realizarea noii centrale termo-electrice de pe Șoseaua Borșului va trebui reluată. Ceea ce înseamnă o nouă consistentă întârziere în implementarea proiectului pe POS Mediu.
De data asta, cu toată transparența clamată mereu de actuala conducere a Primăriei Oradea, populația nu a fost informată despre noul contratimp supărător în punerea pe picioare a serviciului public local care e de o importanță crucială pentru municipiu și pentru cetățeni.
Valoarea investiției se ridică la aproximativ 54 milioane euro. Reamintim că pentru acest gras contract cu Municipalitatea se „bat”, pe lângă firmele din asocierea deja menționată, Construcţii Bihor şi Fovallalkozo (Ungaria) și Elsaco Engineering Botoşani şi STC.
aug. 06, 2015 0
sept. 18, 2014 0
iul. 02, 2014 0
mai 08, 2014 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0