Actualizat noiembrie 23rd, 2024 1:47 PM
ian. 18, 2018 Andrei Şandor Actualitate, Auto 0 1380 vizualizari
Un apendice util şi mobil al site-ului bihortransport.ro a fost prezentat azi, 19 ianuarie, de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bihor, Pasztor Sandor. Este vorba despre aplicaţia Busbihor, disponibil deja pentru descărcare gratuită şi instalare pe sisteme de telefon mobil Android şi iOS, cu ajutorul căreia orice cetăţean care întrebuinţează autobuze ale firmelor autorizate şi care au licenţe de transport eliberate de CJ poate să îşi planifice şi mai cu acurateţe călătoriile.
Practic, noua „drăcovenie” electronică ajută la vizualizarea staţiilor de autobuz, la aflarea orarelor, a traseelor, precum şi a locului în care o maşină sau alta se află în momentul căutării. Pentru asta, însă, utilizatorul de smartphone trebuie să aibă activată şi funcţia GPS a aparatului. De asemenea, conform celor prezentate azi de şeful Autorităţii Judeţene de Transport, Vlad Gaje, se poate vedea în cât timp ajunge la staţia dorită de cetăţean un anume autobuz care efectuează transport public de persoane.
Potrivit celor declarate de preşedintele Pasztor, la această etapă a modernizării serviciului s-a putut ajunge prin faza intermediară implementată deja şi anume montarea de dispozitive GPS pe aproximativ 250 de maşini ale transportatorilor. De altfel, o căutare a unei anumite rute de la o anumită oră dă drept rezultat inclusiv autovehiculul care este repartizat pentru acea cursă. Un număr total de 42 de operatori de transport au aderat la această aplicaţie, fiind de acord cu demersurile CJ Bihor în vederea eficientizării şi transparentizării serviciului. Cu alte cuvinte, şi aplicaţia Busbihor contribuie la reducerea şi, se speră, în timp, la eliminarea „piraţilor” care încă mai activează în judeţ. Lucru recunoscut şi de reprezentantul IPJ, inspectorul principal Sorin Indrieş, şeful Biroului Drumuri Naţionale şi Europene în cadrul Serviciului Rutier. Acesta a menţionat că, deşi în scădere, activitatea de transport ilegal de persoane continuă să dea de furcă autorităţilor, însă nu fără repercusiuni asupra celor care nu se conformează legii. În 2017, spune Indrieş, au fost indisponibilizate 17 autovehicule folosite în mod ilegal la transportul călătorilor. În ceea ce priveşte sancţiunile aplicate pe această linie a combaterii „pirateriei”, poliţiştii au dat peste 500 de pedepse, cu 200 mai multe decât în 2016.
Aplicaţia Busbihor a costat 52.400 lei. Ea va putea fi utilă, zi de zi, pentru aproximativ 30.000 de cetăţeni bihoreni care utilizează transportul public de călători pentru a se deplasa dintr-o localitate în alta.
nov. 23, 2024 0
nov. 23, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 23, 2024 0
nov. 23, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0