Actualizat noiembrie 22nd, 2024 6:50 PM
ian. 24, 2020 Adrian Popa Actualitate 0 1732 vizualizari
Joi, 23 ianuarie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor a organizat şi desfăşurat două exerciţii tactice cu forţe și mijloace de intervenţie în teren, la Colegiul Economic “Partenie Cosma” Oradea și la un obiectiv din Parcul Industrial nr.1, Oradea, având ca domeniu de activitate, confecțiile metalice, scopul acestor activități constituindu-l pregătirea pentru intervenţiile la situaţiile de urgenţă ce ar putea surveni la astfel de obiective.
La Colegiul Economic “Partenie Cosma” din Oradea, scenariul a presupus izbucnirea unui incendiu la laboratorul de informatică, cu propagare la acoperișul clădirii.
Pentru gestionarea situației de urgență, la locul intervenției au fost mobilizate echipajele Detașamentului 1 Oradea și Gărzii 1 Mai, cu patru autospeciale de lucru cu apă și spumă și cu o autospecială de lucru la înălțime, respectiv un echipaj medical din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean.
Sosite la locul producerii evenimentului, echipajele au procedat la organizarea operativă a intervenţiei pe sectoare, operaţiunile de căutare, evacuare și salvare a eventualelor victime din zona afectată desfăşurându-se simultan cu acţiunile de localizare şi lichidare a incendiului. Au fost evacuați 850 de elevi și 67 de cadre didactice și personal auxiliar.
•
Exercițiul organizat la societatea comercială de pe strada Petre Carp din Oradea a implicat stingerea unui incendiu produs la acoperișul halei unei fabrici de confecții metalice, verificarea incintei cu aparatura din dotarea autospecialei de primă cercetare și evaluare chimică, biologică, radiologică și nucleară (CBRN), căutarea și salvarea eventualelor victime și acordarea primului ajutor calificat în cazul a două persoane intoxicate. Pentru desfășurarea operațiunilor, au fost mobilizate cinci echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului 2 Oradea, cu o autospecială de primă cercetare și evaluare chimică, biologică, radiologică și nucleară (CBRN), două autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială de lucru la înălțime și cu ambulanța de tip B2 a subunității.
Principalele obiective urmărite prin desfăşurarea acestor exerciţii au vizat:
• testarea viabilităţii planului operativ de intervenţie la evenimente produse la astfel de obiective;
• verificarea fluxului informaţional – decizional în astfel de situaţii de urgenţă;
• verificarea căilor de acces şi a modului de funcţionare a instalaţiei de alimentare cu apă, a hidranţilor interiori şi exteriori, rezervei de apă pentru intervenţie, instalaţiilor speciale, dotării cu mijloace de primă intervenţie etc.;
• verificarea modului de organizare, desfășurare și coordonare unitară a acțiunilor de salvare și evacuare a persoanelor şi bunurilor din zona afectată, în prezenţa fumului şi a gazelor toxice, precum și a acțiunilor de localizare şi lichidare a incendiului;
• antrenarea personalului din conducerea obiectivului privind organizarea operaţiunilor de intervenţie, evacuare şi salvare, până la sosirea echipajelor profesioniste.
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 19, 2024 Comentariile sunt închise pentru Oradea se pregătește pentru sărbători: Iluminatul festiv prinde contur
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0