Actualizat aprilie 7th, 2025 4:38 PM
apr. 15, 2020 Daniel Ardelean Actualitate, Frontpage 0 2006 vizualizari
Ţoţi experţii spun că nu este necesar să dezinfectăm sau să spălăm fiecare produs pe care l-am cumpărat. Aceştia spun că probabilitatea să ne infectăm de pe o suprafaţă contaminată nu este zero, dar este foarte mică. Dacă vă spălați pe mâini după ce vă despachetați cumpărăturile, înainte să vă apucați de gătit sau mâncat, riscul de infectare este foarte scăzut. Dacă vreți neapărat să dezinfectați mâncarea, rămâneți la apă şi săpun. Dezinfectantul nu este conceput pentru plastic sau alte ambalaje şi ar putea contamina mâncarea.
Experţii spun că cel mai bine este să scufundăm produsele proaspete în apă rece. Tot ei spun să nu renunţăm la consumul de fructe şi legume, pentru că nu este nicio dovadă că acestea transmit sau cauzează infecţia cu COVID-19.
Donald Schaffner, microbiolog alimentar, ne sfătuieşte să ne îndreptăm spre magazine care limitează numărul persoanelor care pot intra în interior în acelaşi timp. Deşi acest lucru poate face ca statul la coadă să dureze mai mult, va facilita distanţarea socială în incinta magazinului. „Odată ce intri în magazin, concentrează-te să termini cât mai repede de făcut cumpărăturile pentru a minimiza şansele de infectare”, recomandă microbiologul.
Având în vedere că oamenii pot transmite virusul înainte să aibă simptome, este posibil să nu ştim dacă suntem infectaţi chiar noi înşine. De aceea este recomandat să purtăm măşti în public, potrivit specialiștilor de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.
dec. 11, 2023 0
aug. 04, 2023 0
dec. 15, 2022 0
mai 18, 2022 0
apr. 07, 2025 0
apr. 07, 2025 0
apr. 07, 2025 0
apr. 07, 2025 0