Actualizat aprilie 10th, 2025 2:38 PM
mart. 23, 2015 Florin Coman Învăţământ 0 1904 vizualizari
În cadrul proiectului judeţean Tradiţii culinare româneşti, Colegiul Tehnic „Andrei Şaguna” a găzduit săptămâna trecută parteneri de la Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaş”, unitate care este partener în cadrul proiectului. Zece elevi beiuşeni coordonaţi de profesorii diriginţi Gabor Tabita şi Mihaela Hane, respectiv de profesor maistru Matica Ana s-au alăturat elevilor de la specializarea turism şi alimentaţie, coordonaţi de profesorii Virginia Ciurez şi Curpaş Anca pentru a desfăşura cea dintâi activitate de proiect, Tradiţional ca la mama acasă. Obiectivul proiectului este ca, în spaţiul cu dotări performante de laborator gastronomic pe care îl deţine colegiul orădean, elevii să exploreze la modul cel mai concret şi însoţiţi de expertiza profesorilor de la profilul de alimentaţie, specificul culinar din zona transilvăneană. Elevii au format patru echipe care, într-un timp de execuţie prestabilit, au parcurs paşii de analiză calitativă şi procesare a ingredientelor, de prezentare şi examinare a produselor realizate conform criteriilor impuse de tehnica industriei alimentare şi de servire a clientului. Tradiţionalele clătite pufoase cu dulceaţă, precum şi reţeta de mămăligă „taci-şi-înghite” cu brânză şi smântână au fost transformate cu măiestrie în cele mai gustoase şi apetisant prezentate meniuri. În Beiuş, în cadrul celei de a doua activităţi a proiectului, participanţii îşi propun să realizeze bucate pascale transilvănene, iar la C.T. „Traian Vuia” din Oradea, cel de al treilea colegiu tehnic partener, elevii şi profesorii lor vor etala meniuri estivale din târgurile transilvănene.
ian. 08, 2016 0
aug. 14, 2015 0
iul. 09, 2015 0
iul. 08, 2014 0
apr. 09, 2025 0
apr. 09, 2025 0
apr. 07, 2025 0
apr. 07, 2025 0