Actualizat noiembrie 21st, 2024 5:37 PM
dec. 16, 2013 Andrei Şandor Actualitate 0 1577 vizualizari
În weekend, la Gyula (Ungaria), a avut loc a cincea ediţie a Concursului naţional culinar „Gondocs Benedek”, eveniment la care au participat elevi bucătari şi elevi ospătari. Printre invitaţi, pe lângă unități deînvățământ de la şcoli din Budapesta, Szolnok și Nyiregyhaza, s-au numărat şi 3 elevi de la Colegiul Tehnic „Andrei Şaguna”. Este vorba despre Jecan David, Jecan Bianca şi Roşca Timea, toți din clasa a XII-a C, însoţiţi de profesorul de instruire practică Virginia Ciurez și de prof. Bianca Pantea. Orădenii au participat la secţiunile elev bucătar individual (prin David Jecan) şi echipă de elevi ospătari (prin Bianca Jecan şi Timea Roşca). Potrivit relatărilor transmise de directorul Răzvan Vonea, concurenţii au fost obligaţi să folosească mierea de albine ca material de bază, iar creaţiile culinare şi masa decorativă ocazională au fost evaluate de un juriu alcătuit din maeştri cofetari şi bucătari, campioni olimpici din Ungaria. „Atât produsele realizate, cât şi aranjamentul mesei au fost la un nivel înalt şi foarte apreciate atât de concurenţi cât şi de publicul maghiar, fapt care a fost notat de către juriu cu premiu special”, spune directorul Colegiului „Șaguna”. De altfel, întreaga echipă a unității de învățământ de la Oradea s-a întors cu un premiu de la Gyula.
[nggallery id=2085]
nov. 19, 2024 Comentariile sunt închise pentru Oradea se pregătește pentru sărbători: Iluminatul festiv prinde contur
nov. 18, 2024 0
nov. 17, 2024 0
nov. 14, 2024 0
nov. 21, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0