Actualizat noiembrie 20th, 2024 11:58 PM
iul. 22, 2021 Adrian Popa Actualitate, Frontpage, Sănătate 0 1148 vizualizari
Aparatură și tehnică ultramodernă la Maternitatea din Oradea, grație unui proiect transfrontalier care a adus unității medicale suma de 1.200.000 de euro. Proiectul, care a avut ca scop prevenirea, identificarea și tratamentul bolilor cardiovasculare și ginecologice, a fost implementat de către Spitalul Județean de Urgență Oradea în parteneriat cu Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara (lider de proiect) și cu Universitatea din Debrecen.
Proiectul, finanțat prin Programul Interreg V-A România-Ungaria, s-a derulat în perioada martie 2019 – iulie 2021 și a avut ca principale obiective: îmbunătățirea serviciilor medicale la nivelul unității spitalicești, achiziționarea de aparatură medicală, reducerea incidenței bolilor ginecologice și cardiovasculare prin activități preventive și de educație pentru sănătate și instruirea personalului medical al Maternității.
Printre echipamentele achiziționate se numără: masă de operație cu accesorii de ginecologie, sistem lampă scialitică LED cu braț pentru monitor și cameră video HD, turn laparoscopie complet echipat, sistem de anestezie, aparat de monitorizare a funcțiilor vitale pentru Terapie Intensivă, ventilatoare pentru Terapie Intensivă, defibrilator cardiac intern-extern, sterilizator plasmă, set complet mobilier de inox pentru sala de operație, kituri de recoltare ș.a.
“Pentru paciente încercăm să asigurăm condiții bune, de calitate și să răspundem nevoilor acestora. Acest proiect a pornit dintr-o necesitate stringentă de a reabilita/renova blocul de obstretică-ginecologie din cadrul Maternității din Oradea. Vorbim de acțiuni de achiziționare de aparatură medicală, de acțiuni de screening și conștientizare a principalelor probleme ginecologice, informarea populației defavorizate, precum și instruirea personalului medical al Maternității din Oradea”, a declarat dr. Lucia Daina, directorul medical al Spitalului de Urgență Oradea.
Nu este singurul proiect al cărei beneficiar a fost Maternitatea din Oradea. La finalul anului trecut, administrația publică locală a inaugurat Blocul operator de ginecologie și Secția de Obstretică- Ginecologie, ambele trecând printr-un amplu proces de reabilitare și modernizare finanțat de Ministerul Sănătății, Consiliul Local și din veniturile proprii ale Spitalului Județean. Datorită investițiilor realizate în cadrul Maternității, unitatea a devenit una dintre cele mai moderne din țară.
“Principalul nostru atu este că tot ce s-a investit în spitalele din Bihor, s-a investit în concordanță cu nivelul și competențele personalului medical. Avem medici bine pregătiți care au dus aceste achiziții de aparatură la nivelul pe care și l-au dorit. Toate aparatele achiziționate pe fonduri europene și-au dovedit utilitatea”, a afirmat dr. Gheorghe Carp, fost manager al Spitalului Județean de Urgență Oradea, actual senator.
Investițiile în sistemul medical orădean nu se opresc însă aici, anunță reprezentanții municipalității.
“Primăria pune umărul din greu la ceea ce înseamnă dezvoltarea și modernizarea sistemului de sănătate, investițiile pe fonduri europene fiind mari. Avem în derulare cele două proiecte importante de reabilitare energetică a Spitalului Județean și a Spitalului Municipal, dar să nu uităm și de proiectul strategic aflat în derulare și finanțat tot prin programul România-Ungaria, cât și proiectul de dezvoltare a spitalului Municipal care e deja într-o fază avansată”, a precizat Marius Moș, directorul Direcției Management Proiecte cu Finanțare Internațională.
mai 23, 2024 0
nov. 24, 2023 0
mart. 03, 2021 0
nov. 25, 2020 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0