Actualizat noiembrie 21st, 2024 5:37 PM
mai 30, 2023 Adrian Popa Actualitate 0 1008 vizualizari
Luni, 29 mai, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, au efectuat șase percheziții domiciliare, pe raza municipiului Oradea și în comunele Sârbi și Hidișelu de Sus, județul Bihor, la trei persoane fizice și la două persoane juridice, bănuite de comiterea infracțiunii de înșelăciune.
Din cercetări, a reieșit că, în perioada mai 2021 – noiembrie 2022, cele trei persoane fizice, de 22, 44 și 52 de ani, reprezentante ale celor două societăți comerciale, ar fi postat anunțuri pe o platformă online, specializată în plasarea de comenzi de transport, manifestându-și disponibilitatea de a intermedia servicii de acest tip. Ulterior, reprezentanții societăților intermediare ar fi angajat efectuarea de transporturi de către un număr de 49 de societăți comerciale specializate, din mai multe județe, fără însă a efectua plata serviciilor prestate de către acestea și și-ar fi însușit, în total, 958.556 de lei.
Pentru a-și disimula activitatea infracțională, bărbatul de 44 de ani ar fi coordonat, din umbră, cele două societăți de tip paravan, în calitate de societăți intermediare în servicii de transport, având istoric și bonitate în relație cu partenerii, aspect ce a conferit credibilitate în relația cu partenerii comerciali.
Ulterior, reprezentații celor două societăți au acționat cu rea-credință, în sensul că, nu au mai achitat serviciile contractate, deși au încasat de la societățile beneficiare finale contravaloarea serviciilor de transport. Astfel, au indus în eroare cele 49 de societăți comerciale de transport, care au efectuat efectiv transporturile, cauzându-le un prejudiciu total de 958.556 de lei.
În urma perchezițiilor domiciliare, efectuate pentru documentarea și probarea activității infracționale a celui în cauză, polițiștii au descoperit și ridicat în vederea cercetărilor diferite înscrisuri și dispozitive de comunicare și stocare date (laptop, telefoane), în legătură cu care există suspiciunea că ar fi fost utilizate de persoanele bănuite, în desfășurarea activității infracționale.
În urma administrării probatoriului, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, față de doi bărbați de 22 și 44 de ani.
Tot luni, 29 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice l-au prezentat pe bărbatul de 44 de ani la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea, cu propunere de arestare preventivă.
Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele bărbatului un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză.
Acțiunea polițiștilor de investigare a criminalității economice bihoreni a beneficiat de sprijinul polițiștilor de la Serviciul Criminalistic și al luptătorilor de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 19, 2024 0
nov. 19, 2024 0
nov. 21, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0