Astfel, o franzelă albă de un kilogram, care costa 3,6 lei, acum costă cam echivalentul unui euro. Dar există și marfă de aceeași categorie la 5 lei/kg sau chiar mai mult. Proprietarii de magazine cu profil alimentar și cei de la supermarketuri au avut de lucru în această perioadă grație activității de schimbare a etichetelor cu prețuri. Iar pâinea nu este singurul aliment care costă mai mult la început de an. Laptele s-a scumpit și el, iar producătorii prevestesc și o majorare a prețurilor uleiului alimentar. Dacă, cât de cât, marile magazine mai pot jongla un pic cu prețurile de vânzare, alimentarele de cartier (acolo unde mai există) și ABC-urile măresc disciplinat prețurile. Spre exemplu, la un magazin din zona centrală a Municipiului Oradea, prețurile la lapte și derivate au fost deja modificate (în sus) și la fel s-a întâmplat și cu pâinea. „Din 6 brutării cu care avem contract, doar una nu a scumpit pâinea până acum”, ne spunea ieri (31 ianuarie) o vânzătoare. În rest, așa cum se vede și pe tabelul cu prețurile pâinii, nou-nouț, toți producătorii operează deja cu noile tarife.