Actualizat noiembrie 21st, 2024 5:37 PM
dec. 13, 2016 Andrei Şandor Administrație, Auto 1 3192 vizualizari
Cu ziariști și cu reprezentanți din Primărie cu tot, cam 10 oameni au fost la dezbaterea de marți, 13 decembrie, privind taxele și impozitele pentru anul 2017. Anunțată încă de luna trecută, așa cum prevede legea (pentru ca doritorii să poată depune sugestii și observații), dezbaterea din sala mare a Primăriei s-a evidențiat prin exemplificarea unor biruri locale ce ar urma să se majoreze de la 1 ianuarie, dar mai ales prin intervenția unui cetățean din Rogerius, care a criticat dut regimul parcărilor de domiciliu din zona de blocuri.
Dorin M. a declarat pur și simplu că nu merită ca cineva să plătească 100 de lei pe an pentru un asemenea loc, având în vedere că modul în care așa zisele parcări rezidențiale au fost realizate este, uneori, o bătaie de joc. Bărbatul – care spune că s-a mutat definitiv mai recent în oraș (după 10 ani în care a avut flotant) – se arată revoltat, pe de o parte de faptul că a fost nevoie de un an calendaristic pentru ca, într-un final, asociația de proprietari să îi aloce un astfel de loc de parcare lângă blocul în care locuiește. Este vorba despre Aleea Rogerius.
Tânărul a adus și fotografii din care reiese clar că, probabil din dorința de a face cât mai multe locuri în vederea încasării de bani, Municipalitatea a desenat locuri de parcare foarte aproape de pereții blocului, de intrarea în imobil, fără respectarea anumitor distanțe prevăzute de legislație. Motiv pentru care cetățeanul participant la dezbaterea de azi consideră că, în multe cazuri, locurile de parcare de domiciliu sunt ilegale.
Un alt aspect pe care orădeanul nemulțumit l-a semnalat este că sunt exemple în care locurile de parcare de lângă bloc taie din aleile destinate pietonilor. Propunerea lui Dorin este ca Primăria să nu perceapă niciun fel de taxă pentru aceste locuri de parcare, precizând că ar fi dispus să plătească dacă totul ar fi în bună regulă cu ele. „Sunt abuzuri care nu ar trebui să aibă loc”, a mai declarat cetățeanul în fața directorului economic al administrației locale, Eduard Florea, a adjunctului Sorin Iacob și a șefului Serviciului Parcări, Ion Șimon. Acesta din urmă a încercat să îl combată pe bărbatul nemulțumit (foto), dar argumentele cetățeanului s-au dovedit destul de puternice pentru ca Șimon să nu insiste prea mult cu dreptatea Primăriei.
Așa cum era de așteptat o asemenea dezbatere pe subiect concret a rămas în coadă de pește. Reclamantului i s-a promis că va fi analizată situația lui și a zonei despre care a vorbit în sala mare.
nov. 20, 2024 0
nov. 18, 2024 0
nov. 15, 2024 0
nov. 12, 2024 0
nov. 19, 2024 0
nov. 19, 2024 Comentariile sunt închise pentru Oradea se pregătește pentru sărbători: Iluminatul festiv prinde contur
nov. 19, 2024 0
nov. 19, 2024 0
– ca a fost nevoie de 1 an ca sa primeasca locul, e normal, daca anul anterior au fost inchiriate toate, pana la relicitarea acestora. Si e problema asociatiei nu a primariei. Daca nu merita sa plateasca, sa nu mai plateasca, pur si simplu – nu il obliga nimeni sa inchirieze locul or sa detina o masina.
– pretul de 100 lei pe an, care “nu merita” e extrem de subventionat, rusinos chiar ca din impozitele a 200.000 oradeni stau 20.000 de masini pe locuri de parcare pe gratis pe an, cand la un privat, cumperi locul de parcare la sol, in fata blocului cu 2500 eur (adica chiria pe 112 ani, fara sa mai punem inflatie si dobanzi!).
– S-au facut multe locuri de parcare si aproape de blocuri pentru ca sa se faca cat mai multe, pentru cat mai multi. Se puteau face mai putine, si licita la pretul pietei.. care vecin cat ofera – dar poate platea 1200 lei pe an pe parcare. Asa zic eu ca era mai bine, si isi si pastra spatiul din fata geamului liber, si mergea pe jos or cu OTL-ul.
– legislatia permite ca sa se amenajeze de catre administratorul drumului locuri de parcare pe alei, daca se lasa 1m spatiu pt ca acestia sa treaca.