Actualizat noiembrie 23rd, 2024 9:40 PM
ian. 06, 2023 Adrian Popa Actualitate, Frontpage, Sănătate 0 1508 vizualizari
InfoCons a realizat un studiu pe baza etichetelor produselor tip crenvurști de porc ce se regăsesc pe piața din România. În total au fost analizate 19 produse .
Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat :
Procentul de carne de porc este cuprins între 10 și 93% din compoziția produsului .
Există și produse care sunt comercializate sub denumirea „ Crenvurști carne de porc ”, însă primul ingredient din listă este carnea de pui . Carnea de porc se află pe a patra poziție în lista ingredientelor .
Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziție:
– 57.89% au în compoziție apa , fiind și cel de-al doilea ingredient
– 31.57% au sarea ca fiind al treilea ingredient . Atenție ! Ingredientele de pe etichetă se află în ordine descrescătoare : primul fiind în cantitatea cea mai mare , iar ultimul în cantitatea cea mai mică .
Atenție ! Ingredientele de pe etichetă se află în ordine descrescătoare : primul fiind în cantitatea cea mai mare , iar ultimul în cantitatea cea mai mică .
Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în crenvurștii de porc :
– 100% din produse au în compoziție E-uri ( aditivi alimentari ) ;
Numericul de aditivi alimentari variază între 2 – 11 :
– 5.26% din produse au în compoziție 11 E-uri ;
– 10.53% din produse au în compoziție 9 E-uri
– 21.05% din produse au în compoziție 8 E-uri ;
– 5.26% din produse au în compoziție 7 E-uri ;
– 10.53% din produse au în compoziție 6 E-uri ;
– 5.26% din produse au în compoziție 5 E-uri ;
– 10.53% din produse au în compoziție 4 E-uri ;
– 21.05% din produse au în compoziție 3 E-uri ;
– 10.53% din produse au în compoziție 2 E-uri ;
Din punct de vedere al produselor ce conțin aditivi alimentari regăsiți frecvent situația se prezintă astfel :
– 100% dintre produsele studiate au avut în componență nitrit de sodiu (E250);
– 84.21% dintre produsele studiate au avut în componență difosfat de sodiu (E450);
– 84.21% dintre produsele studiate au avut în componență acid asorbic (E300);
– 57.89% dintre produsele studiate au avut în componență carmina (E120);
Toate produsele studiate au avut menționate pe etichetă informațiile nutriționale .
Valoarea energetică este cuprinsa între 175 kcal și 297 kcal .
Cantitatea de grăsimi variază între 8.22g și 26g .
Cantitatea acizilor grași saturați este cuprinsă între 3.89g și 11g .
Cantitatea de glucide variază între <0.5g și 8.47g, în timp ce cantitatea zaharurilor este cuprinsă între <0.5g și 0.7g .
68.42% din produsele analizate nu conțin fibre .
Cantitatea de proteină se situează între 10g și 16.76g pentru produsele studiate .
Cantitatea de sare s-a situat între 1.02g și 3g . Organizația Mondială a Sănătății estimează că aproximativ 2.5 milioane de decese ar putea fi prevenite dacă nivelul de consum global al sării ar scădea până la cantitatea recomandată de 5 grame/zi .
Cum poți afla toate informațiile de pe etichetele produselor într-o secundă?
Descarcă GRATUIT aplicația InfoCons și află numericul de aditivi alimentari , cantitatea de zahăr , cantitatea de sare și numărul de calorii din produsele scanate . Dacă ești la cumpărături sau acasă, scanează eticheta produselor pe care vrei să le consumi , pentru a afla tot ce trebuie să știi despre produsele respective .
sept. 25, 2024 0
sept. 19, 2024 0
sept. 17, 2024 0
sept. 04, 2024 0
nov. 23, 2024 0
nov. 23, 2024 0
nov. 23, 2024 0
nov. 22, 2024 0