Actualizat noiembrie 22nd, 2024 6:50 PM
oct. 24, 2018 Daniel Ardelean Actualitate 0 1819 vizualizari
Aleșii județului s-au întrunit, marți, în ședință ordinară, în Sala mare a Consiliului Județean. Singurul absent de la masa consilierilor a fost Tudor Lascu, din partea PNL.
Primul proiect de pe ordinea de zi care a creat dispute între membrii Coaliției și cei ai Opoziției a fost acela privind aprobarea contului de încheiere a exercițiului bugetar la 30 septembrie 2018. Ionel Avrigeanu, liderul grupului PNL din Consiliul Județean s-a arătat nemulțumit de procentele realizate. ,,Am reparat anul acesta (drumuri) cât a reparat PNL în opt ani. Am pus covoare asfaltice pe 63 kilometri”, i-a atras atenția Ioan Mang, vicepreședintele CJ Bihor. ,,Până la 30 septembrie, când a fost încheiat exercițiul bugetar, execuția bugetară a fost una bună”, a evaluat și Traian Bodea, din conducerea CJ. ,,Cred că ar trebui să ne concentrăm și asupra realizărilor noastre. Puteți chiar să faceți o comparație cu realizările Consiliului Județean când PNL a fost la conducere”, a completat vicepreședintele.
Consiliulul Județean Bihor vs. Primăria Muncipiului Oradea
Despre realizări a ținut să vorbească și Călin Gal, consiler PNL, oferind drept exemplu Primăria Municipiului Oradea. Cel care i-a dat replica imediat a fost Ioan Mang. Acesta i-a reamintit eșecurile muncipalității, despre care nu se vorbește suficient. ,,Nici nu vreau să ne comparăm cu Primăria Oradea. Pentru că noi nu avem nici o lucrare care a mers la vale, nu avem nici o lucrare la care să ne spună constructorul că ne interzice să mai montăm o scenă pentru că se crapă (situația din Piața Unirii), nu avem nici o lucrare pe care am făcut-o de două ori, cum e Pasajul Vulturul Negru, nu am nici o lucrare cum e CET-ul – să coste 20 milioane o turbină și un an de zile să ne încălzim cu un cazan vechi, care nu are autorizație de funcționare. Și va trebui, din nou, în această iarnă ca Garda de Mediu să închidă ochii sau să dea o amendă simbolică ca să aibă orașul încălzire. Deci, cu așa ceva, nici nu vreau să ne comparăm!”, a declarat vicepreședintele.
,,Dealul Ciuperca a căzut, în centru nu se mai pot face manifestări din cauza faptului că cedează pavajul, pasajul l-ați făcut de două ori, nu știu pe costul cui, parcarea în centru se cheamă deja groapa comună, parcările promise acum opt ani sunt nicăieri. S-a desființat cantina de la Primărie, acum zece ani, cu promisiunea că va fi parcare. Nici azi nu există parcarea aceea. S-a desființat terenul de la Baza Sportivă Voința ca să facă parcare. Nici măcar nu s-a săpat o groapă. Deci, cu managementul acesta nu vreau să ne comparăm. Noi când facem ceva funcționează și este corect”, a adăugat Mang.
Totuși, după toate aceste discuții, aprobarea contului de încheiere a exercițiului bugetar la 30 septembrie 2018 a fost votată în unanimitate.
În schimb, nu aceeași soartă au avut-o proiectele de însușire a inventarului actualizat pentru bunurile care aparțin domeniului public, respectiv privat al județului Bihor, întrucât liberalii au votat, din nou, împotrivă.
Există, însă, și câteva proiecte care au primit vot favorabil. Printre acestea se regăsesc aprobarea încheierii unor convenții de colaborare având drept scop dezvoltarea capacității instituționale și modernizarea serviciilor sociale ale DGASPC Bihor, precum și aprobarea participării Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Bihor la proiectul ,,Consolidarea inovației sociale și a competențelor antreprenoriale la elevii de liceu prin inițierea unui nou sistem de învățare”, în cadrul Programului Transnațional Dunărea.
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 21, 2024 0
nov. 14, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0