Actualizat ianuarie 27th, 2025 5:57 PM
oct. 14, 2024 Adrian Popa Actualitate, Cultură 0 748 vizualizari
Rotary Club Oradea Art Nouveau organizează miercuri, 16 octombrie 2024, de la ora 18 în sala mare a Primăriei Oradea (Piața Unirii 1, Oradea) Conferinţa „ACASĂ, PRINTRE EXILAȚI ȘI INTERBELICI” susţinută de dr. Cristian Bădiliță, scriitor, teolog și istoric al creștinismului timpuriu.
În această conferință, d-nul Cristian Bădiliță ne propune o incursiune în lumea elitei noastre din exil și interbelic, pe care a cunoscut-o personal și intim: „Pe lîngă profesorii, îndrumătorii spirituali și prietenii occidentali din domeniul biblisticii, patristicii și studiilor clasice am avut privilegiul să cunosc îndeaproape un mănunchi de interbelici, exilați fie îninteriorul României comuniste, fie în exteriorul granițelor ei. Despre ei voi povesti, în cuvinte și imagini, lucruri mai puțin cunoscute publicului larg. Numele lor alcătuiesc un canon al culturii noastre de nivel european: Al. Paleologu, Petru Creția, Zosim Oancea, Pan Vizirescu, Vintilă Horia, Paul Barbăneagră, Virgil Ierunca, Monica Lovinescu, Neagu Djuvara, Cicerone Poghirc, Theodor Cazabanși alții. ”
Conferința va fi însoțită de un stand de cărți ale autorului și obiecte de artă realizate de Cristian Bădiliță împreună cu Malvine Mocenco.
Participarea la eveniment este gratuită şi se face pe bază de rezervare accesând link-ul: http://t.ly/dnlZq sau confirmând participarea la numărul de telefon 0771 484 551. Dacă nu reușiți să faceți o rezervare, vă invităm să veniți cu încredere, vom asigura locuri suplimentare pentru toți participanții, astfel încât să vă bucurați de această seară de excepție.
Evenimentul este organizat de Rotay Club Oradea Art Nouveau, având ca partener Primăria Municipiului Oradea şi sponsor Liberté Apartments Oradea.
Cristian Bădiliță este scriitor, teolog, istoric al creștinismului timpuriu. Doctor în istoria creștinismului antic al Universității Paris IV Sorbona cu teza „Les métamorphoses de l’Antichrist chez les Pères de l’Eglise”, Premiul Solomon Reinach al Asociației Eleniștilor din Franța. În Occident s-a specializat în literatura patristică greacă și latină, făcând parte și din grupul de traducători ai „Bibliei de la Alexandria”, sub coordonarea lui Marguerite Harl.
A coordonat traducerea comentată a Septuagintei în cadrul New Europe College (8 volume), realizează o traducere comentată a Noului Testament (8 volume apărute) și îngrijește Colecția Mica Romă XXI la Editura Vremea. Are un număr impresionant, peste 70, de volume: eseuri, studii, poezie, jurnale, traduceri comentate din greaca veche și latină etc.
ian. 23, 2025 0
ian. 20, 2025 0
ian. 17, 2025 0
ian. 17, 2025 0
ian. 27, 2025 0
ian. 27, 2025 0
ian. 27, 2025 0
ian. 27, 2025 0