Actualizat noiembrie 22nd, 2024 6:50 PM
apr. 11, 2017 Andrei Şandor Administrație, Politică 0 4181 vizualizari
Protestul de azi al PNL Bihor în privinţa conducerii Consiliului Judeţean (CJ) – cu care se află în proces – s-a manifestat prin neintrarea în sala de plen a celor 17 consilieri de la Opoziţie. Consecinţă: doar un singur material de pe ordinea de zi a trecut. Restul, care aveau nevoie de două treimi din voturi pentru a fi adoptate, au picat. Printre ele şi o nouă formă de Regulament de Organizare şi Funcţionare (ROF) pentru instituţie. Noutăţile din documentul de peste 40 de pagini ar fi fost, în parte, cele cerute în instanţă de liberalii nemulţumiţi de modul în care s-a desfăşurat alegerea preşedintelui CJ şi a celor doi vicepreşedinţi, anul trecut.
De asemenea, Executivul contestat de Opoziţie a decis să mai întindă o mână către PNL introducând în ROF şi anumite recomandări pe care instanţa le-a făcut prin motivarea aferentă sentinţei prin care le dă dreptate contestatarilor. Doar că preşedintele în funcţie al CJ, Pasztor Sandor (foto), a ţinut să precizeze că e cel puţin ciudat modul în care Tribunalul Bihor a privit speţa, sugerând ca în ROF să fie trecute şi chestiuni care „nu există (nicăieri altundeva) în ţara asta”. Mai mult, fără consilierii liberali de faţă, Pasztor a precizat pentru presă că documentarea a fost făcută temeinic, fiind studiate toate regulamentele similare din judeţele României, iar modelul principal luat în calcul a fost cel de la CJ Sibiu. Un judeţ pe care, teoretic, PNL îl preţuieşte, având în vedere că de acolo provine preşedintele ţării.
De exemplu, Pasztor a evidenţiat faptul că doar pentru Bihor ar fi impus ca la şedinţa de constituire să fie ales un preşedinte de interimar. Cu menţiunea că scrutinul intern de la finalul lunii iunie 2016 a fost organizat în conformitate cu un ROF elaborat în 2013, în mandatul liberalului Cornel Popa, liderul CJ a spus că, în ciuda tuturor chestiunilor ciudate, s-a decis includerea acestui punct în noua variantă a textului. De asemenea, Pasztor a preluat şi recomandarea cum că în Comisia de validare trebuie să fie 5 membri, dar se pare că nici cu aceste schimbări (cerute de PNL) Opoziţia nu a dorit să participe la şedinţa extraordinară.
„Colegii (liberali) nu de aceea nu sunt aici pentru că au altă treabă. Probabil nu sunt de acord cu noul ROF, care a fost construit pe ideile lor. Fiecare punct care figurează în acţiunea în judecată (n.b.: pornită împotriva Executivului CJ Bihor) este preluat în ROF, regulamentul fiind modificat în acest sens”, a punctat udemeristul de la cârma judeţului. Pasztor Sandor a mai declarat că s-a decis să se meargă pe varianta modificării în sensul dorit de PNL Bihor a ROF pentru a le arăta liberalilor că Puterea este deschisă şi doritoare la o (mai) bună colaborare cu Opoziţia. „Nu vrem să forţăm lucrurile nici măcar atunci când dorim să îndeplinim nişte cerinţe (ale PNL). Dar pot să constat astăzi că o parte a CJ blochează această activitate şi în secunda în care toţi paşii sunt făcuţi în acest sens. Colegii, practic, doresc să oprească o posibilitate de îmbunătăţire a Regulamentului pe acele teme care sunt solicitate de dânşii!”, a conchis preşedintele Pasztor.
mai 30, 2024 0
mai 26, 2024 0
mai 16, 2024 0
apr. 30, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 19, 2024 0
nov. 19, 2024 Comentariile sunt închise pentru Oradea se pregătește pentru sărbători: Iluminatul festiv prinde contur