Actualizat aprilie 10th, 2025 10:37 AM
nov. 26, 2014 Andrei Şandor Actualitate 0 1850 vizualizari
Dacă cei prezenți la ședința de miercuri, 26 noiembrie, a Colegiului Prefectural s-ar fi grăbit să se declare puțin stimulați de prezentarea făcută de Leontin Țîrle (foto dreapta), directorul Casei Județene de Pensii, cei în cauză ar fi avut o revelație ascultându-l pe reprezentantul Direcției Agricole. În absența directorului executiv Nicolae Hodișan, soarta a făcut ca șeful de serviciu Adrian Feher (foto stânga) să prezinte cele necesare referitoare la activitatea de până acum a Direcției.
Fără să scoată în evidență vreo reușită mai deosebită sau să puncteze concret anumite aspecte, Feher a dovedit că probleme în citirea datelor trecute pe slide-urile pe care le avea în față, lentoarea și poticnelile făcându-l pe prefectul Claudiu Pop să îi ceară să sintetizeze informațiile. Nu cu foarte mult succes. Totuși, membrii Colegiului Prefectural au putut afla, la insistența lui Pop, că până la data limită pentru depunerea cererilor de ajutor de minimis pentru sectorul apicol (31 octombrie) au fost depuse şi centralizate 176 de cereri pentru un total de 21.391 familii de albine constituite ca exploataţii apicole. Suma totală solicitată este de 171 225 lei, informațiile cu pricina putând fi găsite și pe portalul Direcției pentru Agricultură Bihor.
Mult mai aplecat pe subiectul pe care a trebuit să îl prezinte, șeful Casei de Pensii a dovedit că își cunoaște bine sectorul de activitate. Leontin Țîrle a detaliat situația acordării biletelor de tratament pentru pensionarii bihoreni. Directorul a venit inclusiv cu date comparative și a precizat că numărul de solicitări erste aproximativ similar cu cel din anii trecuți. S-a putut afla că, în total, 19 serii de pensionari au putut beneficia de peste 59.600 de locuri în diverse stațiuni din țară. Printre ele și cele mai preferate de bihoreni, aflate în județul nostru: Băile Felix, Băile 1 Mai sau Tinca. Țîrle a informat că, recent, la Băile 1 Mai a apărut o salină proaspăt achiziționată, motiv pentru care acolo vor putea fi tratate de acum înainte și problemele astmatice.
Potrivit șefului Casei Județene de Pensii Bihor, Ministerul de resort se preocupă în permanență de modernizarea bazelor de tratament pentru care pot opta pensionarii. În opinia lui Leontin Țîrle, factorii de decizie din Bihor ar trebui să se implice mai mult în vederea scoaterii din situația actuală a complexului din Băile Felix. Mai concret, stațiunea ar trebui să arate mult mai bine pentru a atrage și mai mulți turiști. Un deziderat făcut public de către Țîrle, deși tot el a recunoscut că, în perioada sezonului estival, gradul de ocupare trece de 95%. Problema pusă rămâne, însă, înregistrată, iar șeful Casei de Pensii speră să mobilizeze Primăria Sânmartin în vederea implicării acesteia în îmbunătățirea imaginii stațiunii Băile Felix.
Prefectul Claudiu Pop nu a părut în mod deosebit încântat de ideea lui Leontin Țîrle, dar nu a negat că stațiunea ar necesita un facelift. În schimb, șeful Instituției Prefectului s-a arătat satisfăcut de modul în care Casa de Pensii gestionează an de an chestiunea biletelor de tratament. În luna decembrie, urmează ca întrunirea Colegiului Prefectural să aibă loc în teritoriu. La fix pentru a „colinda” o primărie bihoreană (încă nestabilită).
ian. 13, 2025 0
apr. 20, 2017 0
nov. 23, 2016 0
aug. 24, 2016 0
apr. 10, 2025 0
apr. 10, 2025 0
apr. 09, 2025 0
apr. 09, 2025 0