Actualizat aprilie 10th, 2025 9:59 PM
sept. 15, 2016 Andrei Şandor Actualitate 0 1673 vizualizari
Aproximativ 40 de administratori și patroni de firme din transport s-au văzut cu președintele CJ Bihor, Pasztor Sandor, în chestiunea propunerii de modificare a Regulamentului care guvernează domeniu, transportului public din județ. Discuțiile de miercuri, 14 septembrie, au vizat principala modificare în regulament: implementarea unui sistem de monitorizare GPS pentru o aplicație mobilă destinată serviciului de transport.
„Patronii din transport isi doresc asigurarea confidențialității datelor generate de sistem, altele decât cele publice. Consiliului Județean a acceptat aceasta propunere iar modificarea va consta in faptul ca informațiile ce vor fi făcute publice vor viza strict vechiculele aflate pe trasee, conform graficelor de circulație”, transmite CJ Bihor prin purtătorul de cuvânt Hizo Zoltan.
Dar cele două tabere au vorbit și despre încheierea unui parteneriat cu Municipalitatea orădeană pentru ca stațiile de pe teritoriul orașului, destinate transportului județean, să aibă un afișaj electronic care să ofere informații în timp real în legătură cu traseele deservite.
„Pentru a realiza un parteneriat credibil și de lungă durată, CJ Bihor ia în considerare pe viitor și consultarea Asociației Transportatorilor de Persoane din Bihor în vederea formulării unei viziuni comune privind redactarea caietului de sarcini aferent achizițiilor de echipament și solutii software necesare sistemului de monitorizare și a aplicatiei mobile care va oferi publicului călător informații în timp real despre poziția în trafic și timpii de așteptare a vehiculelor care efectueaza serviciul de transport public”, spune Hizo.
Precum managerul OTL, Csauzi Istvan, care a vorbit deseori despre această problemă, și CJ Bihor și transportatorii din județ abordează pirateria, fenomen care, pare-se, a luat proporții și care nu doar împiedică dezvoltarea unei societăți de transport, ci o aduce de multe ori la situații limită din punct de vedere financiar. Șefii firmelor de transport au cerut un ajutor prompt din partea Consiliului Județean. De asemenea, stațiile de imbarcare / debarcare au fost și ele pe rolul discuțiilor, președintele Pasztor precizând că au fost demarate procedurile pentru autorizarea și avizarea amplasamentelor stațiilor care se află în extravilanul UAT-urilor, domeniu în competența Consiliului Județean. Faza următoare: în 2017 vor fi finalizate acestea,, însă procesul de realizare a celor aproximativ 700 de stații din județ aflate in gestiunea autorităților locale este unul de durată, termenul de realizare fiind 2018.
„În privința pirateriei, propunerea venită a fost de a coopta și sensibiliza celelalte instituții reprezentate la nivel județean cu atribujtii în domeniu, în cadrul mecanismelor formale de cooperare, specificul acestui fenomen de amploare are consecință că, remedierea acestei situații să țină de competența altor instituții, dar, Consiliul Județean s-a declarat a fi un partener activ în diminuarea acestui fenomen”, se arată în informarea primită de la CJ Bihor.
mart. 07, 2025 0
ian. 03, 2025 0
mai 30, 2024 0
mai 26, 2024 0
apr. 10, 2025 0
apr. 10, 2025 0
apr. 10, 2025 0
apr. 10, 2025 0