Actualizat noiembrie 22nd, 2024 6:50 PM
apr. 19, 2024 Adrian Popa Actualitate, Învăţământ 0 756 vizualizari
Joi, 18 aprilie 2024, la nivelul judeţului Bihor, s-au desfăşurat cercurile pedagogice ale cadrelor didactice, aceasta fiind a doua întâlnire din anul școlar 2023-2024.
Cercul pedagogic a avut ca scop perfecţionarea activităţii didactice, schimbul de practici și actualizarea metodelor și procedurilor de lucru la nivelul fiecărei specialități.
Gazda cercurilor pedagogice pentru cadrele didactice care lucrează în creșe și la grupele mici de nivel preșcolar a fost Creșa Oradea, unitatea de învățământ cu personalitate juridică, aflată în subordinea autorității locale, care administrează cele 15 unități de creșe de stat din municipiul Oradea.
Acest cerc pedagogic a adunat aproape 200 de cadre didactice de specialitate, în cele două structuri ale unității de învățământ de nivel antepreșcolar, Creșa Oradea „Scufița Roșie” și Creșa nr. 15 „Căsuța Prieteniei”.
Fiind o întâlnire metodică, cu rol în evaluarea rezultatelor procesului de învățământ, de comunicare și valorificare a experiențelor didactice, a metodelor de predare-învățare, a conținuturilor și modurilor de organizare a procesului educațional, au fost dezbătute următoarele teme: Repere metodice în proiectarea, desfășurarea și evaluarea activităților din cadrul ADE – DOS (Domeniul Om și Societate) și DEC (Domeniul Estetic și Creativ), Securitate și siguranță în mediul școlar și Dezvoltarea integrală a copiilor prin formarea unor rutine zilnice ce includ sport/ mișcare, antrenament mental și responsabilități individuale.
Coordonatoarele de cerc, prof. Puie Camelia, Horga Adela, Dume Gabriela și Copil Ioana, alături de inspectorul școlar pentru educație timpurie, prof. dr. Georgeta Bara, directorul Creșa Oradea, Maria Agape și de cadrele didactice prezente, au dezbătut temele într-un mod interactiv, ceea ce le-a permis acestora să contribuie la precizarea unor aspecte metodice în ceea ce privește proiectarea didactică a activităților desfășurate la grupă cu copiii mici, să identifice situații care ar putea duce la periclitarea securității și siguranței copiilor în mediul școlar și metode de combatere ale acestora, să discute despre importanța rutinelor zilnice pentru dezvoltarea integrală a antepreșcolarilor și preșcolarilor.
,,Întâlnirea a venit în sprijinul cadrelor didactice care sunt la început de carieră, fiind o ocazie pentru perfecționarea activității acestora, scopul comun fiind grija față de copiii care frecventează creșele și grădinițele, educația, creșterea armonioasă și siguranța lor”, a declarat Maria Agape, directorul Creșa Oradea.
nov. 07, 2024 0
oct. 15, 2024 0
sept. 19, 2024 0
sept. 17, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0