Din punct de vedere al cantității ( procentuale ) de cafea / extract de cafea / cafea instant
– 97,62 % dintre produse menționează procentajul de cafea / extract de cafea / cafea instant continut de produs, situația fiind următoarea :
– Pentru cafea , 48,78 % dintre produse utilizează cafea , valorile fiind următoarele :
– 5 % dintre produse conțin 1,5 % cafea ;
– 5 % dintre produse conțin 2 % cafea ;
– 5 % dintre produse conțin 12,5 % cafea ;
– 5 % dintre produse conțin 13 % cafea ;
– 5 % dintre produse conțin 15 % cafea ;
– 10 % dintre produse conțin 17 % cafea ;
– 5 % dintre produse conțin 18 % cafea ;
– 10 % dintre produse conțin 19,3 % cafea ;
– 5 % dintre produse conțin 19,4 % cafea ;
– 15 % dintre produse conțin 19,8 % cafea ;
– 10 % dintre produse conțin 20 % cafea ;
– 5 % dintre produse conțin 24,8 % cafea ;
– 5 % dintre produse conțin 27 % cafea ;
– 10 % dintre produse conțin 53 % cafea .
– Pentru cafea , 36,58 % dintre produse menționează doar procentajul de extract de cafea , valorile fiind următoarele :
– 6,6 % dintre produse conțin 0,45 % extract de cafea ;
– 13,3 % dintre produse conțin 0,9 % extract de cafea ;
– 6,6 % dintre produse conțin 1 % extract de cafea ;
– 26,6 % dintre produse conțin 1,1 % extract de cafea ;
– 13,3 % dintre produse conțin 1,2 % extract de cafea ;
– 6,6 % dintre produse conțin 1,4 % extract de cafea ;
– 13,3 % dintre produse conțin 1,5 % extract de cafea ;
– 6,6 % dintre produse conțin 1,6 % extract de cafea ;
– 6,6 % dintre produse conțin 1,9 % extract de cafea .
– Pentru cafea , 12,19 % dintre produse menționează doar procentajul de cafea instant , valorile fiind sub 1% la respectivele produse.
Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți :
– 85 % din produse au în compoziție cel puțin un aditiv alimentar (E-uri) .
Numericul de aditivi alimentari variază între 0 – 5 :
– 4.76 % dintre produsele studiate au în compoziție 5 E-uri ( aditivi alimentari ) ;
– 7.14 % din produse au în compoziție 4 E-uri ( aditivi alimentari ) ;
– 21.42 % din produse au în compoziție 3 E-uri ( aditivi alimentari ) ;
– 30.95 % din produse au în compoziție 2 E-uri ( aditivi alimentari ) ;
– 28.57 % din produse au în compoziție 1 E ( aditiv alimentari ) ;
– 7.14 % din produse nu au în compoziție E-uri (aditivi alimentari ) .
Pentru a consulta situația privind numericul de aditivi raportat la fiecare produs , click AICI .
Observație ! Toate produsele analizate conțin arome , însă în majoritatea cazurilor nu este menționat tipul aromelor .
Cantitatea de zaharuri , raportată la 100 g de produs , este cuprinsă între 3,5 g și 11,5 g !
În ceea ce privește cantitatea de zaharuri raportată la cantitatea totală a produsului , valorile sunt cuprinse între 8 g și 43 g !
Toate produsele studiate au avut menționat pe etichetă concentrația nutrițională în cantități raportate la 100 g de produs :
– Valoarea energetică este cuprinsă între 31 kcal și 79 kcal ;
– Cantitatea de glucide ( carbohidrați ) variază între 8 g și 11.6 g ;
– Cantitatea de proteine este cuprinsă între 0 g și 5 g .
– Cantitatea de sare variază între 0 g și 0.4 g .
Fiecare dintre cantitățile produselor studiate sunt cuprinse între 135 g și 300 g .
Cu ajutorul Aplicației Europene InfoCons , consumatorii pot scana etichetele produselor tip cafea gata preparară pentru a afla instant : ingredientele, valorile nutriționale, numericul de aditivi alimentari, cantitatea de zahăr, etc.
De asemenea, cu ajutorul calculatorului integrat în Aplicația Europeană InfoCons , consumatorii își pot seta cantitatea de produse pe care urmează să o consume , iar aplicația InfoCons le va dezvălui cantitatea de zahăr și caloriile regăsite în cantitatea de produs selectată .
Pentru a consulta studiul integral pe baza produselor tip cafea gata preparată , click AICI .