Actualizat noiembrie 21st, 2024 5:37 PM
nov. 09, 2014 Andrei Şandor Actualitate 1 1711 vizualizari
După cum era de așteptat, primarul Ilie Bolojan este din nou contrazis de PSD. De data asta în chestiunea sumelor de bani pe care Guvernul Ponta i-a alocat localităților care au cerut sprijin pentru susținerea sistemului de încălzire în sezonul rece actual. Reamintim că, joi, șeful Primăriei Oradea a acuzat Executivul de la București de părtinire de tip politic, precizând că numai administrațiile locale conduse de primari PSD sau din zona guvernamentală au primit asemenea alocări financiare de la Guvern (link).
Duminică, 9 noiembrie, profitând de prezența la Oradea a vicepremierului Liviu Dragnea (președinte executiv al PSD și ministru al Dezvoltării Regionale), reporterul bihorstiri.ro a vrut să afle dacă Bolojan are sau nu dreptate. Respectiv dacă Municipalitatea orădeană a trimis sau nu solicitare oficială pentru un astfel de ajutor din partea Guvernului. Vicepremierul Dragnea (foto) nu a putut să răspundă clar dacă Oradea a primit sau nu bani, însă a menționat că „nu există niciun fel de piedică generată de aparteneța politică”. Teoretic, luni, președintele PSD Bihor, Ioan Mang, va trebui să prezinte date despre modul în care xecutivul condus de Victor Ponta a răspuns solicitărilor de la primării în ceea ce privește susținerea sistemelor centralizate de încălzire pentru iarna 2014 / 2015.
oct. 23, 2024 0
aug. 30, 2024 0
iul. 19, 2024 0
iul. 10, 2024 0
nov. 21, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0
In curand…..Legalitatea proiectului de INTUBARE a paraului Paris va fi verificata de Curtea Europeana de Conturi
Proiectul de INTUBARE a paraului Paris propus spre finantare din Fonduri de Coeziune de catre ABA Crisuri prin Dl.Pasztor Sandor in tandem cu Primarul Bolojan nu se motiveaza ,fapt pentru care voi inainta o solicitare de verificare catre Curtea Europeană de Conturi 12, rue Alcide De Gasperi L-1615 Luxembourg Luxembourg Tel: +352 4398 1 Fax: +352 4393 42 .Curtea Europeană de Conturi verifică modul în care sunt administrate fondurile europene. Rolul său este acela de a îmbunătăţi gestiunea financiară a UE şi de a prezenta rapoarte cu privire la folosirea banilor publici. A fost înfiinţată în 1975 şi are sediul la Luxemburg. Pentru a le garanta contribuabililor europeni faptul că banii publici sunt cheltuiţi în mod eficient, Curtea de Conturi este abilitată să verifice (să auditeze) orice persoană sau organizaţie care gestionează fonduri europene. În acest scop, efectuează frecvent controale pe teren. Concluziile sale scrise sunt incluse în rapoarte adresate Comisiei Europene şi guvernelor statelor membre. În cazul în care descoperă fraude sau nereguli, auditorii săi informează Oficiul european de luptă antifraudă (OLAF).Una dintre cele mai importante sarcini ale Curţii de Conturi este să înainteze Parlamentului European şi Consiliului un raport anual privind exerciţiul financiar anterior („descărcarea anuală de gestiune”). Parlamentul examinează minuţios raportul Curţii înainte de a decide dacă aprobă sau nu modul în care Comisia a gestionat bugetul. De asemenea, Curtea trebuie să formuleze un aviz privind legislaţia financiară a UE şi posibilităţile de combatere a fraudei.Auditorii Curţii de Conturi efectuează frecvent controale în instituţiile UE, în statele membre şi în ţările care primesc ajutoare europene. Activitatea Curţii vizează, în principal, fondurile de care răspunde Comisia Europeană