Actualizat noiembrie 20th, 2024 11:58 PM
apr. 24, 2019 Daniel Ardelean Actualitate 0 1673 vizualizari
Să spui că Bodog nu a ajutat nici măcar cu o „scobitoare” Spitalul Municipal din Oradea este nu doar o răutate, dar și o mare minciună. Dacă pentru un manager de spital, un accelerator medical de 1,48 milioane de euro valorează mai puțin decât o scobitoare, stau să mă întreb ce mai caută oare acest „manager” în fruntea spitalului?
Nici nu mai contează cine a fost ministru când s-a deblocat Programul de finanțare cu Banca Mondială și cine e ministru acum, când s-a livrat aparatul! Important este că reușim să creștem semnificativ numărul tratamentelor pentru bolnavii de cancer și, implicit, șansele de reușită ale acestor tratamente.
Vizavi de declarațiile „managerului” Spitalului Municipal din Oradea aș mai spune doar atât: poate domnia sa are chelie, poate că nu, însă în niciun caz nu poate vorbi așa despre un aparat de ultimă generație, care respectă toate normele europene.
Trebuie subliniat un aspect esențial: evaluarea tuturor Centrelor de Oncologie din țară a fost făcută de reprezentanții Agenției Internaționale pentru Energie Atomică de la Viena. La Oradea s-a făcut evaluarea în 21 martie 2017, iar specialiștii au propus atunci dezvoltarea Centrului exact cu echipamentele ce au fost livrate acum. Evaluarea a avut în vedere atât infrastructura centrului cât și capacitatea de tratament, resursele umane, practica anterioară, etc. Așadar, configurația echipamentelor medicale de la Centrul de Oncologie din Oradea nu a fost stabilită de ministrul Bodog și nici nu s-a făcut după bunul plac al „managerului” spitalului. S-a ținut cont de criterii obiective și de specificul fiecărui spital pentru care Ministerul Sănătății a achiziționat astfel de aparate.
În ceea ce privește prețul despre care unii spun că ar fi prea mic, vreau să spun că Ministerul Sănătății a obținut de la producător una dintre cele mai bune prețuri din lume. A reușit să achiziționeze acceleratorul la 1,48 milioane de euro față de 3 milioane, prețul pieței. Adică la mai puțin de jumătate din prețul la care Primăria Oradea și Spitalul Municipal ar fi achiziționat același aparat, cu aceleași caracteristici tehnice, dacă el rămânea inclus în Proiectul strategic pe sănătate al județului. S-a obținut acest preț bun având în vedere cantitatea livrată și distribuția. Și spun asta în urma discuțiilor avute anul trecut cu factori decizionali din alte 15 țări.
Primăria Oradea și „managerul” de la Spitalul Municipal se arată mereu grijulii față de cheltuirea banului public, acum însă, in loc să aprecieze faptul că Ministerul Sănătății a reușit o economie semnificativă la bugetul de stat, caută nod în papură. Mari ipocriți!
Este rușinos cum lideri ai PNL (puși pe criterii politice în fruntea Spitalului Municipal, fiind însă total pe dinafara subiectului) încearcă să ducă în derizoriu discuția și să minimalizeze o reușită importantă a Guvernului PSD pentru sistemul sanitar orădean.
Îi recomand domnului „manager” să mai lase „scobitorile” și uitatul în oglindă după chelie. Și în loc să dezinformeze, mai bine s-ar ocupa de problemele spitalului, care, din păcate pentru pacienți, sunt destul de multe și serioase. Dar despre asta într-un episod următor.
sept. 17, 2020 0
iul. 26, 2019 0
apr. 26, 2019 0
apr. 25, 2019 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0