Actualizat aprilie 4th, 2025 1:20 PM
ian. 16, 2012 Florin Coman Actualitate 0 1380 vizualizari
..și dacă se poate să și zâmbească, căci sunt înregistrați de camere de luat vederi…
Primarul Ilie Bolojan a prezentat astăzi (16 ianuarie) în cadrul unei conferinţe de presă sloganul instituţiei în 2012: “Primăria Oradea va asigura cele mai bune servicii publice din România”. Edilul-șef a făcut o trecere în revistă a măsurilor luate până în prezent pentru îmbunătăţirea serviciilor publice cum este piramida unde s-au mutat toate birourile de relaţii cu publicul, cantina, locurile de parcare din curtea primăriei, sistemele de plată electronice, birourile CEC şi Poşta Română sau posibilitatea de a înregistra nou născuţii direct la Maternitate.
“În sala ghişeelor s-au montat şi aparate video. Chiar dacă nu a fost o măsură privită cu entuziasm, angajaţii s-au autodisciplinat şi numărul sesizărilor negative din partea clienţilor a scăzut semnificativ”, spune Bolojan (foto).
Parcare gratuită
În primul trimestru al anului primăria continuă investiţiile. “Vom amenaja un nou acces auto în curtea interioară pentru a separa banda de intrare de cea de ieşire şi vom asigura acces în primărie din curtea interioară”, spune primarul. Tot anul acesta se reabilitează toaletele de la parterul instituţiei. De asemenea, parcarea pentru cei care stau doar 30 de minute la primărie va fi gratuită.
Primarul a mai subliniat că pentru a avea indicatori de calitate cu privire la serviciile oferite, primăria se compară cu celelalte instituţii din Nord-Vestul ţării, iar ca model sunt luate primăriile din străinătate. Un exemplu în acest sens este sistemul parcărilor din Oradea, care a fost preluat de la austrieci.
Termene rapide la Urbanism
Bolojan a mai subliniat că deşi personalul a fost redus cu 30% serviciile nu au avut de suferit. În plus, la Direcţia de Urbanism sevor mai reduce 6 posturi din 27.
Încă de la 1 ianuarie, această direcţie s-a eficientizat. Astfel, de acum certificatele de urbanism sunt emise în cinci zile faţă de 15 câte era până în prezent, iar autorizaţia de construcţie se emite în 14 zile faţă de 30 de zile.
În plus, de la 1 februarie se înfiinţează două ghişee noi în Piramidă pentru Direcţia de Urbanism. Orădenii care avea de regularizat impozitul după construcţia casei vor afla răspunsul pe loc şi tot pe loc se va stabili data şi ora la care inspectorul vine să verifice construcţia.
Angajaţi politicoşi eficienţi şi responsabili!
“Am delegat şi voi continua să deleg semnături angajaţilor”, a spus primarul. El consideră că deciziile trebuie să aparţină celor care intră în contact direct cu oamenii şi că, astfel, ei vor fi obligaţi să poarte răspunderea pentru deciziile pe care le iau.
Primarul spune că trebuie îmbunătăţită şi comunicarea dintre direcţiile primăriei, comunicare ce de multe ori îngreunează soluţionările.
Pentru eficientizare, calculatoarele angajaţilor lasă “urme”, care relevă cât a lucrat fiecare şi în cât timp se rezolvă task-urile.
Primăria mai urmăreşte şi întâmpinarea cum se cuvine a clienţilor care trec pragul instituţiie. Încă de la intrare, aşa cum spune primarul, orădenii trebuie să fie întâmpinaţi de o poliţistă care va zâmbi şi va saluta fiecare cetăţean în parte şi-i va oferi informaţii utile dacă este cazul. Angajaţii de la ghişee trebuie să respectelista: “Vă uitaţi în ochii persoanei şi zâmbiţi, salutaţi fiecare oaspete în parte, serviţi prompt oaspeţii, mulţumiţi fiecărui oaspete”.
De asemenea, pentru a se păstra un mediu curat femeia de servici face circuitul clădirii la 30 de minute, şi orice angajat găseşte gunoi pe jos trebuie să-l ridice. Nu în ultimul rând, toţi angajaţii primăriei trebuie să poarte ecuson şi sunt obligaţi să întreţină contact vizual cu orădenii pe care-i întâlnesc pe holuri şi să-i salute atunci când aceştia sunt la o distanţă de doi metri.
mart. 13, 2025 0
feb. 27, 2025 0
ian. 22, 2025 0
oct. 23, 2024 0
apr. 04, 2025 0
apr. 04, 2025 0
apr. 04, 2025 0
apr. 04, 2025 0