Actualizat aprilie 4th, 2025 11:13 PM
iun. 26, 2013 Florin Coman Actualitate, Advertorial 0 3237 vizualizari
Grație noilor facilități de depozitare de la Tinca și Marghita, în județul Bihor, fermierii din partea de vest a țării au posibilitatea de a-și depozita recolta în condiții foarte avantajoase, în silozurile Grupului Agricover. Cele două silozuri bihorene fac parte din rețeaua care numără 28 de asemenea locuri de depozitare în toată țara. La Tinca, Agricover pune la dispoziția fermierilor un „depozit” de 15.000 tone, iar la Marghita (foto) capacitatea de stocare este de 33.500 tone. Capacitatea de recepție este de 60 tone pe oră. Potrivit directorului Marius Panaite de la Divizia Silozuri a Agricover Group, silozurile sunt dotate cu aparatură omologată şi verificată. „Ştim că nu întodeauna preţul de la recoltare este cel mai bun, de aceea fermierii sunt nevoiţi să apeleze la depozitare pentru a-şi valorifica munca în termeni convenabili. Căutăm în permanenţă să venim cât mai aproape de fermieri, pentru ca aceştia să-şi poată depozita recoltele în condiţii optime, la costuri minime. Porţile noastre sunt deschise pentru ca toată lumea să poată constata că lucrăm cu echipamente performante, în standarde omologate, şi cu echipe bine pregătite”, spune directorul Panaite.
Miercuri, 26 iunie, la Tinca a avut loc Ziua Porților Deschise de la Agricover, ocazie cu care fermieri și reprezentanții autorităților locale au putut să se convingă de profesionalismul cu care Agricover are grijă de cerealele depozitate în silozurile sale. La eveniment au luat parte ing. Coste Teodor – primarul comunei Tinca, dr. Luca Lucian – viceprimarul comunei Tinca, dr. ing. Nicolae Hodișan – directorul general al Directiei Agricole Bihor, Mihai Sferle – primarul comunei Cociuba Mare, Ioan Iancu – viceprimarul de Cociuba Mare, ing. Faur Mihai – primarul din Husasău de Tinca și ing. Gheorghe Vid, primarul comunei Căpâlna. Ambele silozuri (Tinca și Marghita) au fost achiziționate în 2012 și au acces la calea ferată.
Agricover Silozuri, divizie a Grupului Agricover, are peste 1500 de clienţi şi o reţea de silozuri amplasate în cele mai importante bazine agricole din România, capacitatea de stocare actuală fiind de peste 600.000 de tone. Astfel, Agricover este cel mai mare depozitar din România. Agricover Silozuri mai deţine două staţii de condiţionare şi calibrare a produselor agricole şi seminţelor.
apr. 04, 2025 0
apr. 04, 2025 0
apr. 04, 2025 0
apr. 04, 2025 0