Actualizat noiembrie 25th, 2024 1:58 PM
sept. 10, 2017 Andrei Şandor Actualitate 0 1583 vizualizari
„Acțiunile Poliției Locale aflate în campanie de amendare a asociațiilor de proprietari care nu își gestionează gunoiul menajer din jurul țarcurilor în mod corespunzător și amenințările privind continuarea acestui proces, membrii Coaliției Rogerius își exprimă profunda dezamăgire și dezaprobă faptul că, nicio autoritate sau instituție publică de supraveghere, nici un consilier local nu a luat atitudine până în acest moment față de acest mod de abordare!” – așa începe un comunicat transmis de cea mai activă entitate civică din municipiu.
Cei de la CR sunt cu atât mai revoltaț cu cât, spune Ioan Horvat, reprezentanților conducerii urbei le-a fost atrasă „atenția asupra multiplelor deficiențe și posibilelor abuzuri pe care le poartă regulamentul în cauză, prin faptul că migrația gunoiului va fi un fenomen de neoprit în această formulă, iar amenzile vor trebui acordate vinovaților, indivizilor sau grupurilor de indivizi ce încalcă normele și nici într-un caz nu asociațiilor de proprietari care și-au îndeplinit sarcinile ce le revin față de reglementările locale în vigoare”. Practic, CR reclamă că amenzile sunt date la comun.
„Poliția Locală aplică amenzi de parcă asociațiile de proprietari le-ar fi atât adversari, cât și o sursă de venit sigură. Dorim să precizăm că asociațiile de proprietari membre ale Coaliției Rogerius au contestat în instanță aceste amenzi, vor continua să le conteste, totodată îndeamnă și alte asociații să procedeze în același mod, cetățenii orădeni neavând obligația de a plăti supratexe pentru derapaje care trebuie urgent îndreptate”, transmite CR. Liderii ei au calculat că, „în ultimul an, taxa pentru gunoi menajer s-a mărit cu aproximativ 1,10 lei / persoană / lună, la cele circa 67.000 de apartamente cu o medie de doi locatari, avem aproximativ 150.000 lei pe care orădenii le plătesc lunar în plus față de prima jumătate a anului trecut”. Considerând că sancțiunile bănești sunt date abuziv”, CR se întreabă retoric „de ce Poliția Locală are printre obiectivele principale amendarea cetățenilor onești, în loc să lupte pentru siguranța cetățeanului, descurajarea vandalismului și totodată nu răspund promt la solicitările reale ale cetățenilor!?
Opinând, de asemenea, că atâta timp cât asociațiile de proprietari și firma RER Ecologic au un contract valabil, clauzele fiind respectate de ambele părți, Ioan Horvat spune că „Poliția Locală Oradea trebuie să își reevalueze atitudinea și abordarea față de cetățenii municipiului Oradea, iar dacă neapărat vor să își rotunjească veniturile cu amenzi, trebuie să își reorienteze ținta către indivizii care înfăptuiesc aceste neregularități sau față de firma prestatoare de serviciu care nu implementează cu succes îmbunătățirile necesare”.
nov. 25, 2024 0
nov. 25, 2024 0
nov. 25, 2024 0
nov. 25, 2024 0
nov. 25, 2024 0
nov. 25, 2024 0
nov. 25, 2024 0
nov. 25, 2024 0