Actualizat noiembrie 21st, 2024 10:53 AM
oct. 31, 2024 Adrian Popa Actualitate 0 657 vizualizari
Obiectivul fundamental al inspecției de prevenire în perioada sezonului rece a vizat eficientizarea acțiunilor de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență, în vederea menținerii sub control a riscurilor și creșterea nivelului de securitate a cetățeanului, un accent deosebit fiind pus pe întreținerea și exploatarea corespunzătoare a instalațiilor și mijloacelor de încălzire.
Astfel, în perioada noiembrie 2023 – martie 2024, au fost efectuate 733 de controale, din care, 182 la instituții, 504 la operatori economici, 28 la localități și 19 la obiective de investiții.
În urma verificărilor executate, care au vizat înlăturarea deficiențelor pe linia apărării împotriva incendiilor și aplicarea legalității în domeniul situațiilor de urgență, au fost depistate 5393 de nereguli, din care 998 (cca. 18,5%), au fost remediate operativ pe timpul controalelor. Pentru deficiențele constatate au fost aplicate 4433 de sancțiuni contravenționale.
Cu ocazia celor 733 de controale, pompierii din cadrul Inspecției de Prevenire au organizat și desfășurat 755 de instruiri la care au participat 7569 de persoane și 737 de exerciții de evacuare și intervenție, în care au fost implicate 14.310 persoane.
În perioada menționată, pompierii din cadrul Inspecției de Prevenire, Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților (SPIRC) și al subunităților ISU Bihor au organizat și desfășurat:
Peste 430 de acțiuni de diseminare a informațiilor și distribuire a materialelor de informare aferente Campaniilor Naționale “R.I.S.C”, „Ai grijă la cea mai mare grijă – siguranța copilului tău”, „Detector pentru viață”, „Aveți grijă de părinții și bunicii dumneavoastră! ”, activități derulate în centre comerciale, piețe, parcuri și în alte locuri cu aflux de persoane din toate cele 101 unități administrative-teritoriale ale județului;
Peste 30 de lecții deschise, sesiuni de pregătire și exerciții la unități de învățământ, pompierii prezentându-le preșcolarilor, elevilor, cadrelor didactice și personalului auxiliar, măsurile de prevenire a situațiilor de urgență și modul de acțiune în cazul producerii acestora. În cadrul acestor activități au fost instruiți peste 4000 de preșcolari și elevi;
43 de puncte de informare preventivă, în cadrul cărora personalul ISU Bihor a prezentat cetățenilor riscurile existente la nivelul județului și modul adecvat de comportare în cazul declanșării acestora;
16 acțiuni de informare preventivă în care au fost implicați și membrii serviciilor voluntare pentru situații de urgență;
40 de activități de informare preventivă la biserici și mănăstiri din județ, acțiuni pe parcursul cărora slujitorii lăcașurilor de cult și enoriașii au fost familiarizați de către pompieri, cu măsurile de prevenire a incendiilor și pregătiți cu privire la modul de comportare înainte, pe timpul și după producerea unui incendiu, precum și a altor situații de urgență.
În această perioadă, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” continuă să desfăşoare la nivelul întregului judeţ, acţiuni de informare preventivă a autorităţilor publice locale şi a cetăţenilor în cadrul campaniilor „RISC” „Îndepărtează pericolele! Protejează-i pe cei dragi!”, “Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău”, F.O.C. – “Flăcările Omoară Copii”, „Nu încărca butelia la stația GPL!” și “Aveți grijă de părinții și bunicii dumneavoastră!”, scopul acestora vizând protejarea cetățenilor și comunităților prin reducerea incidentelor de natura incendiilor, exploziilor etc., care sunt cauzate de neglijență, de improvizaţii la instalaţiile de gaze naturale şi electricitate, de neîntreținerea sau exploatarea necorespunzătoare a sistemelor și mijloacelor de încălzire, precum şi de coşuri de fum necurăţate, deteriorate sau amplasate necorespunzător față de materialele combustibile.
oct. 31, 2024 0
oct. 14, 2024 0
sept. 26, 2024 0
aug. 06, 2024 0
nov. 21, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0