Actualizat noiembrie 22nd, 2024 6:50 PM
sept. 17, 2015 Andrei Şandor Actualitate 0 1741 vizualizari
Cu largul concurs al Consiliului Județean Bihor, care s-a implicat pe linie de asigurare a cofinanțărilor necesare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” se poate lăuda cu un parc auto modernizat în parte însemnată, dar și cu o serie de dotări moderne care îi aduc pe salvatorii noștri la un nivel de Europa secolului 21.
Joi, 17 septembrie, în prezența vicepreședintelui CJ, Ionel Avrigeanu, și a expertului Dan Poinar de la ADI Transilvana de Nord, șeful ISU, generalul Ioan Baș a evidențiat concluziile proiectului de dotare cu echipamente a bazelor operaționale pentru intervenții în situații de urgență din această zonă a țării. Proiectul prin care au fost accesați bani europeni nerambursabili a avut 3 etape, fiecare dintre ele însemnând autospeciale, aparatură, diverse alte dotări și instruirea personalului aferent. Generalul Baș spune că a avut mereu încredere în proiect, că acesta a fost implementat cu respectarea tuturor prevederilor legale și că bunurile achiziționate sunt cele de care inspectoratele din județele Bihor, Satu Mare, Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș și Sălaj au avut mare nevoie. O nevoie dată mai ales de necesitatea unor intervenții cât mai prompte. „Lumea vrea performanță de la serviciile de urgență. Noi lucrăm cu secundele. Performanța e posibilă doar dacă ne ajută dotările”, a spus șeful ISU „Crișana”, foarte satisfăcut de cele realizate ărin proiectul pe bani europeni.
Și bihorstiri.ro a relatat de-a lungul timpului despre nouile autospeciale și alte dotări care au intrat în inventarul pompierilor bihoreni. Ioan Baș a subliniat azi venirea în județ, în premieră, a mașinii de descarcerare grea și a autospecialei NBC (dotată cu tehnică și aparatură de ultimă generație, pe care lucrează personal special instruit, oamenii de la ISU fiind apreciați și în străinătate). De asemenea, șeful ISU a amintit despre ultima achiziție, acea autoscară prezentată în cursul verii, mașinărie care a putut fi achiziționată din economiile realizate în derularea etapei a II-a a proiectului mare, la insistențele generalului Baș, care a considerat că în Oradea este mare nevoie de așa o dotare. „Sunt tot mai multe misiuni de lucru la înălțime”, a explicat șeful Inspectoratului, care spune că programul prin care s-a putut aplica pentru asemenea achiziții a fost unul reușit și benefic cetățenilor județului nostru și celor din celelalte județe ale regiunii.
Vicepreședintele Ionel Avrigeanu s-a arătat și el mulțumit de cum au decurs lucrurile în privința acestui proiect și a precizat că speră ca la următoarele achiziții (care, în exercițiul financiar 2014 – 2020, pe linie de IGSU, vor avea loc la nivel centralizat) să se țină cont de necesitățile particulare ale județelor. De asemenea, Avrigeanu crede că nu ar trebui să primeze criteriul prețului cel mai mic la selectarea furnizorilor, ci calitatea materialelor achiziționate prin licitație. De altfel, generalul Ioan Baș are speranțe că dotarea va continua și în următorii ani, Ministerul Fondurilor Europene punând la dispoziție suma totală de 127 de milioane de euro la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.
oct. 31, 2024 0
aug. 06, 2024 0
mai 30, 2024 0
mai 26, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0